To springvand renoveres - ét afventer

De kommunale springvand i Brande og Ejstrupholm sættes i stand, mens udfordringerne i Ikast er af en lidt tungere og dyrere kaliber

5. marts 2020, 13.42

Sådan så det ud i 2007, da det nyrenoverede torv blev indviet i Ikast. Det var dengang, springvandet fungerede. Det vil koste en halv million kroner at de rislende lyde tilbage, men de penge tøver politikerne i Teknik- og Miljøudvalget med at spendere. Foreløbig er beløbet reserveret, mens det undersøges, om pengene kan bruges til andre måder at gøre Torvet attraktivt. Sikkert er det dog, at politikerne i samme ombæring afsatte midler til at renovere springvandene i Ejstrupholm og Brande. Foto: Tom Laursen.

IKAST-BRANDE Der er nu afsat penge til de nødvendige reparationer af kommunens springvand i Brande og Ejstrupholm.

Men det store springvand og de tilhørende vandrender på Torvet i Ikast er så kompliceret og dyr en opgave, at politikerne har trukket i bremsen.

Det oplyste formand for Teknik- og Miljøudvalget Henrik Engedahl (V) ved udvalgspressemødet.

I budgetforliget for 2020 aftalte Byrådet, at der i forbindelse med prioritering af Teknik og Miljøudvalgets pulje på tre millioner kroner, skulle afsættes midler til reparation af kommunens springvand i henholdsvis Ejstrupholm, Brande og Ikast.

Det er nu gjort, og der er således afsat 235.000 kroner til at renovere springvandet på Torvet i Brande, og 80.000 kroner til opgaven med springvandet på Søndergade i Ejstrupholm.

Venter på midtbyplan

- Vi har drøftet at sætte springvandet i Ikast i gang igen. Det koster 500.000 kroner, men det vil kun være en halv løsning, for vandrenderne rundt om springvandet er så utætte, at dem får vi ikke til at virke. Så vi reserverer pengene, men venter lidt med at bruge dem. Måske skal de slet ikke bruges til springvand - men til noget helt andet. Der kommer en ny midtbyplan i april, og vi ønsker at se resultaterne af den først, fortæller Henrik Engedahl.

- Vi tænker, at midtbyplanen måske viser noget andet, som vi kan gøre, for at lave Torvet mere attraktivt, tilføjer han.

Mere læ og hygge

Udvalgets næstformand Trine Meldgaard Kristensen (DF) er enig.

- For et springvand, der på en god dag springer små 60 centimeter op i luften, taler vi altså om cirka 8000 kroner per centimeter, skriver Trine Meldgaard Kristensen i en pressemeddelelse.

Hun præsenterer sin egen vision for Torvet i Ikast.

- Jeg drømmer i stedet om at få plantet noget hæk rundt i renden og dermed få skabt noget afskærmning og hyggekroge, fortæller hun og understreger, at resten af byrådet naturligvis skal være med på idéen.

- Jeg er i hvert fald rigtig godt tilfreds med det resultat, vi i udvalget nåede til enighed om, og jeg håber, at vi, på trods af at pengene er små, kan få lidt mere læ og hygge på Torvet, end vi har nu - og hellere i går end i morgen, siger Trine Meldgaard Kristensen.