Corona-krise æder rekordregnskab fra DK Company

Ikast-virksomhed tager store nedskrivninger på rekordregnskabet

28. maj 2020, 17.45

DK Company og Jens Poulsen nedbarberer regnskabet som følge af corona-krisen. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST/ERHVERV Som Herning Folkeblad kunne berette tilbage i januar havde modegiganten DK Company fra Ikast kurs mod et rekordregnskab i 2019. Resultatet før skat endte på 256 millioner kroner mod 240 millioner i 2018. Omsætningen satte også ny rekord med næsten 3,4 milliarder - en stigning på 331 millioner kroner sammenlignet med året før.

Og så ramte corona-krisen med fuld hammer. Det kunne mærkes. Også i modebranchen.

I marts måned fortalte adm. direktør Jens Poulsen til Herning Folkeblad, at koncernen så sig nødsaget til at først fyre 125 medarbejdere og siden sende 600 ansatte hjem som en del af regeringens hjælpepakke. Udover det indvilligede de fleste medarbejdere i at gå 20 procent ned i løn.

Næststørste tøjimperium

Torsdag meddelte modekoncernen, at man nu har valgt at tage store nedskrivninger på det flotte 2019-regnskab som følge af krisen og dens konsekvenser. Det skriver Finans.

Erhvervsmediet fortæller, at det forventede bundlinje-resultat på 256 millioner kroner nu barberes ned til et overskud på 182 millioner kroner. Det sker ifølge Jens Poulsen for at give et mere retvisende billede af den forandrede virkelighed efter corona-krisens indtog.

DK Company er landets næststørste tøjimperium - kun overgået af Bestseller. Ikast-virksomheden har specialiseret sig i opkøb af nødlidende tøjmærker, som man kan få på ret køl igen.

DK Company-koncernen har 22 brands, 16.000 engroskunder, 200 helt og delvist ejede detailbutikker samt en e-handelsplatform. Koncernen har selskaber i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Belgien, Tyskland, Frankrig, Holland, Storbritannien, Schweiz, Spanien, Canada, Kina samt repræsentation i Tyrkiet og Bangladesh.