Ikast-jernmand satte ny danmarksrekord til ironman i Kalmar

Mathias Lyngsø Petersen fra Ikast sætter Danmarks hurtigste tid i ironman-debut

19. august 2019, 13.37

Podiet efter Ironman Kalmar kom til at se således ud - 1. Boris Stein, Tyskland , 2. Denis Chevrot, Frankrig og 3. Mathias Lyngsø Petersen, Ikast. Foto: Privatfoto

IKAST 24-årige Mathias Lyngsø fra ISK Triatlon (Ikast), og som træner på Triatlon Danmarks elitecenter i Odense - Tri Team SDU, leverede en verdensklasse præstation da han blev nummer tre i Ironman Kalmar i tiden 7.52.31 - en tid der er den hurtigste danske tid på en jernmand nogensinde.

En jernmand består af 3,8 kilometer svømning - 180 kilometer cykling - 42,2 kilometer løb.

Mathias Lyngsø var med i en 10-mand stor gruppe efter svømningen, hvor svenske Alexander Berggren var forrest.

På cyklen gik turen først til øen Øland, hvor medvinden for alvor tog til da de vendte på sydspidsen efter 50 kilometer. Det fik gruppen til at splitte fuldstændig op i medvinden, og ved vendepunktet i Kalmar ved 110 kilometer lå alle alene og kæmpede hver for sig. Mathias var her på en 6. plads 3.30 minutter efter flere gange ironmanvinder Boris Stein, der tordnede derudaf i spidsen af konkurrencen.

Ikastboen havde pacet sig selv meget fornuftigt og fik rigtigt gang i cyklen på de sidste 70 kilometer.

Da der blev taget hul på det afsluttende marathon var han i fjerde position ni minutter efter Stein. Men det var meget usikkert, hvordan det ville gå da det var Mathias Lyngsøs første maraton.

Det blev en nervepirrende afslutning på konkurrencen, hvor det var meget tæt og på et tidspunkt så det ud til at det kunne blive til en sejr, men det kunne også gå hen og blive til en fjerdeplads!

Med en sidste kraftanstrengelse lykkedes det ham at holde landsmanden Morten Brammer (Aarhus 1900 Triathlon) bag sig og Mathias Lyngsø krydsede målstregen til en podieplacering, bronzemedalje og danmarks hurtigste tid på en jernmand - nogensinde - 7.52.31! Fem sekunder hurtigere end legenden Rasmus Henning.

- Jeg er ovenud lykkelig over min præstation i dag. Jeg er stolt over den måde jeg tacklede racet på! En podieplacering sammen med to så stærke atleter som Boris Stein og Denis Chevrot er mere end hvad jeg havde turde håbe på. At jeg så også ender med at gøre det på en tid der er den hurtigste danske jernmandstid nogensinde er prikken over i’et. Vi havde fantastisk godt vejr- og vindforhold at konkurrere i dag, sagde Mathias Lyngsø efter præstationen.