Rigid nedlukning hjælper ingen

15. april 2021, 12.06

Kenneth Mikkelsen. Foto: PR-foto

REGLER Jeg troede, det var en forsinket aprilsnar, da jeg hørte, at den seneste nedlukning i Herning går tværs igennem Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Den nye nedlukningsstrategi efter sogneskel betyder, at skolen har sendt eleverne fra HHX og HTX hjem til mere onlineundervisning, mens eleverne på STX og EUD fortsat kan pakke skoletasken og gå i skole om morgenen.

Helt barokt bliver det, når man tænker på, at der ikke er smitte nogen af stederne. I alt 900 elever fra HHX og HTX er blevet sendt hjem, fordi deres undervisningslokaler ligger indenfor grænserne af Fredens Sogn. Eleverne på STX og EUD må til gengæld gerne komme i skole, fordi deres undervisningslokaler ligger på den rigtige side af sognegrænsen. Logisk? Nej vel?

Derfor stemte Venstre også imod sogne-modellen, da den var på dagsordenen i Epidemiudvalget. I Venstre har vi længe talt varmt for lokale og fleksible nedlukninger afhængig af smittens geografi. Så vi sætter målrettet ind mod smitteområderne uden at påvirke de steder, hvor smitten ikke er. Det er sund fornuft.

Problemet med at lukke ned efter sognegrænser er, at modellen hverken er fleksibel eller effektiv. Det ser vi nu med Herningsholm-eksemplet, hvor skolens placering - eller rettere undervisningslokalernes placering - afgør, om eleverne skal have undervisning derhjemme eller sammen med deres kammerater på skolen. Så betyder det ikke noget, om eleverne bor i områder uden smitte, eller om skolen på den anden side har elever fra et opland med større smitte, der så kan tage smitten med ind i undervisningslokaler på den rigtige side af sognet.

Det savner enhver logisk forbindelse til den virkelighed, vi jo trods alt lever i - corona eller ej.

Vi har stadig en vigtig opgave med at håndtere covid-19, før vi forhåbentligt kan gå en mere genkendelig sommer i møde.

Lad os gøre det klogt.

Læs også
Det går den rigtige vej i lukkede Herning-sogne: Forventer markant fald i smittetallet
+Abonnement

Indlæser debat...