SF siger nej til cowboymetoder

7. maj 2021, 13.52

Niels Rasmussen. Foto: PR-foto

SOLCELLEPARK Jeg bliver ikke bare forarget. Jeg bliver ganske enkelt vred over, at folkene bag den 365 hektar store solcellepark ved Dejbjerg nu også forsøger at købe sig til naboernes tavshed og sætter den demokratiske proces på standby.

Heldigvis er én af dem, Malene Foldager Andersen, nu stået frem på DR og fortæller, at hun har sagt nej til en erstatning på 300.000 kroner fra Green Go Energy, fordi hun ikke samtidig vil fraskrive sig sin ret til at klage over projektet.

Professor i miljøret Peter Pagh kalder en sådan aftale for ugyldig, og professor i energiplanlægning Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet er forarget, fordi metoder som disse vil føre til en meget større modstand mod solcelleparker.

»Og at der også kommer et politisk pres for, at vi simpelthen må sige, at vi er nødt til at stoppe for udvikling af solceller, fordi det er et cowboymarked, hvor det virker til, at alle kneb gælder«, er Brian Vad Mathiesen endvidere citeret for på dr.dk.

Borgmesteren synes åbenbart, at fremgangsmåden er helt ok, men hans politiske fremtid kunne også nemt afhænge af fortsat opbakning fra de landmænd, der kan skovle millioner ind på at lægge marker til en park på størrelse med mere end 700 fodboldbaner, og som er plastret til med fire meter høje solceller.

Ingen skal være i tvivl om, at SF i Ringkøbing-Skjern Kommune gerne vil arbejde for og medvirke til den grønne omstilling, men det skal ske under hensyntagen til de mennesker, der bor i vores kommune, og som skal leve med gener fra møller og solceller i de næste mange år.

Og vi siger entydigt og klart fra over for cowboymetoder som dem, der igen anvendes for at lukke munden på kritiske naboer. Åbenhedskortet trækkes igen!

At andre sætter deres politiske sjæl til salg for højestbydende, må de stå på mål for. Men vi kommer aldrig til at lægge stemmer til projekter, der skal presses igennem med halv- og mellemdemokratiske metoder.

Indlæser debat...