Blodrøde og blåfrosne

14. juni 2021, 14.58

Foto: Adobe Stock Photo

DEBAT Nu hvor denne trælse coronatid forhåbentlig er ved at nå vejs ende i Danmark, har jeg lyst til at skrive lidt om de indtryk, jeg har fået gennem de seneste snart halvandet år.

På den positive side har man set uendeligt mange fantastiske ideer og løsninger på praktiske ting blive løst ved, at danskerne simpelthen har sluppet fantasien løs og fundet måder at gøre tingene på, som så kunne løse nogle praktiske problemer i forbindelse med den delvise nedlukning af samfundet. For eksempel kunne de fleste restauratører pludselig lave takeaway, så vi alligevel kunne få lidt veltillavet restaurant-mad. Offentlige kontorer har kunnet finde ud af at arbejde helt eller delvist hjemmefra, så samfundet ikke gik i stå. Disse er bare to eksempler. Der har spredt sig en kreativitet rundt om i samfundet, så det hele ikke gik i stå.

På den negative side må man sige, at der har været en helt tydelig mangel på tolerance fra den blå side af vælgerflokken. Og det har været næsten 100 procent. Den ene negative tirade efter den anden slynget mod en siddende regering, hvis farve de ikke kan lide. En regering der som den første nogensinde skulle navigere i ukendt farvand under denne pandemi. Alle blå blok-vælgere med afgangseksamen fra Facebook-universitetet i alt fra virologi, medicin, jura, samfundsfag og politiske beslutninger har brugt tonsvis af timer og spalteplads på at nedgøre en regering, som blot har gjort alt i dens magt for at forhindre, at der døde unødigt mange mennesker. En regering som også med det samme gik ud og sagde: »Vi bevæger os ind i fuldkommen ukendt land. Vi vil komme til at lave fejl«. Og ja, der er sikkert begået fejl. Som ingen ville kunne have forudset. Heller ikke blå blok-vælgere med de før omtalte Facebook-professorater.

Vi er så »heldig«, at vi i Herning Kommune har et helt exceptionelt eksemplar af en blå blok-vælger, som udslynger tirade efter tirade mod det, han kalder »blodrøde socialister«. Vi kan kalde ham Debattøren, herefter omtalt som DB. DB er en direkte ækvivalent til den tidligere senator Joseph McCarthy, som i 50’erne jagtede spøgelser i USA. Han udtrykte og nærede dyb frygt mod kommunismen og udbredelsen af denne ideologi.

Det samme gør DB i Herning. Han afskyr og frygter den røde farve som pesten, og jeg har ad omveje hørt, at han har fået slukket for den røde farve på sit tv, så han kun kan se film og andet i frostblå farve. Der er intet rødt i hans liv, og han holder sig aldrig for god til at slynge om sig med perfide angreb på eksempelvis mig, blot fordi jeg godt gider overholde de regler, der findes endnu.

Jeg er både »indoktrineret af socialisterne« og andre spændende ting, når DB udgyder sine visdomsord, som for ham er hans bibel. Det, han tror på, er det eneste rigtige, og at jeg følger fitnesscentrets regler om afspritning, så er jeg »indoktrineret«. Men jeg kan da oplyse dig om, DB, at hvis jeg ikke sprittede af, ville jeg blive forment adgang til centret, og faktisk gider jeg af den grund godt.

Jeg glæder mig ligeså meget til al dette corona-halløj er overstået, men jeg går også med mundbind ind i butikker, fordi jeg ellers ikke vil få adgang. Jeg hader at gå med mundbind, men sådan er livet bare i denne tid.

DB er ved at brække sig hver gang, han siger »socialister«; det minder lidt om tidligere tiders konservative københavnske blå folketingsmedlemmer, der ikke kunne sige »Jylland«, uden at de næsten vrængede på næsen over dette grimme ord.

Men ved du hvad DB? Jeg synes, du skal søge foretræde for Mette Frederiksen og fortælle hende, hvordan du gjorde, da du som regeringsleder stod over for den allerførste coronapandemi.

Jeg tror, hun gerne vil lære det. Så kan Danmark jo undgå at begå fejl i resten af tiden med pandemien.

Og selvom jeg ikke er enig med dig politisk (jo på nogle udlændingepolitiske områder), så vil jeg til enhver tid kæmpe for, at du har ret til at tænke, tro og mene, som du gør. Denne egenskab, det der kaldes demokratisk sindelag, lider du helt sikkert ikke af, DB. Hvis du fik diktatoriske beføjelser, ville du fratage alle, der stemmer til venstre for midten, deres stemmeret.

Det er sørgeligt, at en voksen mand kan være så enøjet. Og nu ved jeg godt, at jeg påkalder mig alverdens lede kommentarer under dette læserbrev, hvor du helt sikkert igen vil råbe »socialist« efter mig.

Det kan læserne ved selvsyn se kort efter læserbrevet bliver indsat. Du er som Kaj fra »Isdronningen«, der får en issplint i øjet, og derefter ikke vil kendes ved andre end sig selv.

Og tro mig, DB. Jeg vil hellere have et blodrødt varmt hjerte end et blåfrossent ditto.

Indlæser debat...