Trump ødelægger midtjysk solskin

Nordeas cheføkonom var i byen for at give sit bud på en økonomisk vejrudsigt - med Donald Trump i rollen som regnvejr

11. februar 2019, 15.48

Helge J. Pedersen brugte ord som afmatning, opbremsning og lavere vækstrater i en økonomisk vejrudsigt, der ikke just stod på høj sol. Foto: Henrik Ole Jensen

Spådomme Vejret i det midtjyske var koldt, blæsende og kun med enkelte solstrejf, da Nordeas cheføkonom Helge J. Pedersen ankom til MCH Arena, hvor han foran 75 inviterede erhvervsfolk fra området skulle give et foredrag med titlen »Den økonomiske vejrudsigt«.

Og økonomens spådomme passede egentlig fint til vejret udenfor. Sommeren og varmen er forbi - økonomer snakker ikke længere om overophedning og højere vækstrater - og nu står lavtryk efter lavtryk i kø for at ramme os.

Første mulige møgvejr er handelskrigen mellem USA og Kina, hvor der er en deadline 1. marts på at få løst stridighederne, så de ikke dæmper verdensøkonomien. Hernæst venter Brexit - et stormvejr, som den britiske premierminister Theresa May bare ikke ser ud til at kunne komme ud af - og som også kan betyde en forringet vækst i Danmark. Bliver det en hård skilsmisse mellem EU og Storbritannien, så spår Helge J. Pedersen, at det kan koste en procent af den danske vækst.

Det dårlige finans-vejr kommer ikke kun fra vest, for også budgetunderskud i Italien og Frankrig kan blæse negative vinde til vores lille andedam. Og i nord har vi længe haft en svensk regeringskrise til at skabe usikkerhed.

Midtjylland er udsat...