Synstræning betyder, at 11-årige Mai ikke længere er ordblind

Fem måneders intensiv synstræning har betydet, at 11-årige Mai Jensen fra Lind ikke længere er ordblind, og hun har også smidt læsebrillerne

Udgivet:06. juli 2016, 08.25

Læsetid:4 minutter

Herning 11-årige Mai Jensen fra Lind har altid haft problemer med at læse og koncentrere sig i skolen. Hun blev vurderet svært ordblind, og hun undgik alt med bogstaver. Men Mai havde også givet udtryk for, at det var som om, det flimrede, når hun læste.

- Vi havde hende med til flere øjenlæger, der mente, hun skulle have briller. Hun fik øjendråber, som fik øjnene til at slappe af, og hun fik læsebriller, men hun kunne stadig ikke se rulletekster, fortæller Mais mor, Lotte Jensen.

En dag stødte hun tilfældigt ind i optometrist Anette Vinding, som foreslog, at hun tog Mai med til en synsprøve. Det skulle vise sig at være en god idé.

- Mai så ikke ret godt. Hun kunne for eksempel ikke se de små bogstaver på tavlen. Men jeg kunne også se, at øjenmusklerne ikke arbejdede ordentligt sammen, hendes øjne krampede fuldstændig til, og hun havde dobbeltsyn, fortæller Anette Vinding.

Men det var ikke, fordi Mai havde behov for briller. Hun havde samsynsproblemer, som kunne afhjælpes med synstræning, vurderede Anette Vinding.

De kender ikke andet ...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind