Synstræning betyder, at 11-årige Mai ikke længere er ordblind

Fem måneders intensiv synstræning har betydet, at 11-årige Mai Jensen fra Lind ikke længere er ordblind, og hun har også smidt læsebrillerne

Udgivet:06. juli 2016, 08.25

Læsetid:4 minutter

Herning 11-årige Mai Jensen fra Lind har altid haft problemer med at læse og koncentrere sig i skolen. Hun blev vurderet svært ordblind, og hun undgik alt med bogstaver. Men Mai havde også givet udtryk for, at det var som om, det flimrede, når hun læste.

- Vi havde hende med til flere øjenlæger, der mente, hun skulle have briller. Hun fik øjendråber, som fik øjnene til at slappe af, og hun fik læsebriller, men hun kunne stadig ikke se rulletekster, fortæller Mais mor, Lotte Jensen.

En dag stødte hun tilfældigt ind i optometrist Anette Vinding, som foreslog, at hun tog Mai med til en synsprøve. Det skulle vise sig at være en god idé.

- Mai så ikke ret godt. Hun kunne for eksempel ikke se de små bogstaver på tavlen. Men jeg kunne også se, at øjenmusklerne ikke arbejdede ordentligt sammen, hendes øjne krampede fuldstændig til, og hun havde dobbeltsyn, fortæller Anette Vinding.

Men det var ikke, fordi Mai havde behov for briller. Hun havde samsynsproblemer, som kunne afhjælpes med synstræning, vurderede Anette Vinding.

De kender ikke andet ...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere