Synstræning betyder, at 11-årige Mai ikke længere er ordblind

Fem måneders intensiv synstræning har betydet, at 11-årige Mai Jensen fra Lind ikke længere er ordblind, og hun har også smidt læsebrillerne

6. juli 2016, 08.25

11-årige Mai Jensen skal begynde i 6. klasse på Højgårdskolen i Lind. Det er blevet nemmere for hende at gå i skole, efter at hun har gennemgået synstræning. - Det er blevet lidt nemmere at være Mai. Og sjovere, siger hendes mor, Lotte Jensen. I denne øvelse skal Mai fokusere på bogstaverne på bolden. Foto: Henrik Ole Jensen

Herning 11-årige Mai Jensen fra Lind har altid haft problemer med at læse og koncentrere sig i skolen. Hun blev vurderet svært ordblind, og hun undgik alt med bogstaver. Men Mai havde også givet udtryk for, at det var som om, det flimrede, når hun læste.

- Vi havde hende med til flere øjenlæger, der mente, hun skulle have briller. Hun fik øjendråber, som fik øjnene til at slappe af, og hun fik læsebriller, men hun kunne stadig ikke se rulletekster, fortæller Mais mor, Lotte Jensen.

En dag stødte hun tilfældigt ind i optometrist Anette Vinding, som foreslog, at hun tog Mai med til en synsprøve. Det skulle vise sig at være en god idé.

- Mai så ikke ret godt. Hun kunne for eksempel ikke se de små bogstaver på tavlen. Men jeg kunne også se, at øjenmusklerne ikke arbejdede ordentligt sammen, hendes øjne krampede fuldstændig til, og hun havde dobbeltsyn, fortæller Anette Vinding.

Men det var ikke, fordi Mai havde behov for briller. Hun havde samsynsproblemer, som kunne afhjælpes med synstræning, vurderede Anette Vinding.

De kender ikke andet ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben