Lind-firma har fremtiden på plads

Lars Tornvig Christensen har taget to yngre medarbejdere med ind i familiefirmaet

11. december 2017, 08.00

Lars Tornvig Christensen (t.h.) har taget første skridt på vejen mod et generationsskifte ved at gøre Søren Bjerggaard og Thomas Fonnesbæk til medejere. Foto: Henrik Ole Jensen

Generationsskifte Et af de store spørgsmål som virksomhedsejer er, hvornår det rigtige tidspunkt er kommet til at sætte gang i et generationsskifte. Hos Tornvig Christensen Maskiner har ejer og direktør Lars Tornvig Christensen som 52-årig valgt at tage første skridt.

Værkfører Thomas Fonnesbæk på 36 år og sælger Søren Bjerggaard på 41 år har hver overtaget 10 procent af firmaet. De har været i firmaet i henholdvis 15 og 9 år.

- Nu har vi arbejdet sammen i så mange år, og jeg tror stort set aldrig, at der er vekslet et ondt ord mellem os. Jeg synes, at vi komplimenterer hinanden utroligt godt, og samarbejdet er altid gået godt, så det er kommet naturligt, siger Lars Tornvig Christensen.

Han har de seneste 21 år drevet familiefirmaet sammen med sin kone Bodil Tornvig Christensen, og parret har erkendt, at deres fire børn har valgt andre karriereveje, og derfor har de tidligt valgt at sikre, at firmaet fortsætter i familiens ånd.

- Jo tidligere, jo bedre. Det er rart for Lars og mig, at det arter sig i en retning, vi gerne vil have, siger Bodil Tornvig Christensen.

Vækst i gulvvaskemaskiner...