Debatindlæg: Herning Kommune indbragt for ligebehandlingsnævnet

29. november 2019, 08.01

Lone Nielsen. Foto: PR-Foto

LIGEBEHANDLING I fredags modtog jeg et opkald fra Institut for Menneskerettigheder. De var færdige med at udarbejde en klage til Ligebehandlingsnævnet.

Jeg henvendte mig til dem for et år siden og har ventet længe på denne dag, hvor klagen ville blive offentliggjort. Det skete så i går.

Klagen er gennemarbejdet, og kan ses på instituttets hjemmeside menneskeret.dk.

Læs også
Institut for Menneskerettigheder: Bydelsskole er ulovlig
+Abonnement

Selvom jeg har været på sidelinjen hele vejen og har læst hvert et sagsakt og hver en artikel om emnet, så er klagen grim læsning.

Sagen omhandler bydelsskolen, som Radikale, SF, Socialdemokraterne, Venstre, Dansk Folkeparti, Kristendemokraterne og de Konservertive i Herning Byråd syntes var en blændende god ide. De ville udskille de tosprogede fra Herningsholmskolen, og oprettede bydelsskolen, så børnene kunne være der i stedet.

Første gang jeg modtog beskeden om disse planer, troede jeg, det var en aprilsnar. Men det var det desværre ikke, det var ganske alvorligt.

Jeg undrer mig stadig over den store opbakning forslaget fik fra samtlige partier. Jeg undrer mig stadig over, at bydelsskolen blev vedtaget.

Læs også
Udvalgsformand uenig i vurdering af bydelsskole: Byråd fastholder beslutning
+Abonnement

Jeg er blevet udskældt af forligspartierne for min kamp for børnene på Holtbjerg og blev endda forholdt spørgsmålet, om jeg ville stoppe med at kæmpe for en lukning af bydelsskolen, da jeg i kort tid sad ved forhandlingsbordet for budget 2020.

»En efter en« fortalte forligspartiernes gruppeformænd mig, hvor uordentlige de mente, at vi opførte os i partiet Borgerlisten. Når de læser denne klage fra instituttet, håber jeg, det åbner for en smule refleksion af deres egne rækker og af deres egne beslutninger.

Herning Byråd er indbragt for ligebehandlingsnævnet grundet forligspartiernes beslutning. Det er nemlig ikke kun Borgerlisten, der mener, beslutningen er ulovlig. Nu håber jeg bare, vi får en hurtig afgørelse og får børnene tilbage, hvor de hører til.

Læs også
Borgerlisten om klage over Herning Kommune: En stor sejr
+Abonnement