Grundloven angribes af politisk korrekthed og ideologien islam

Udgivet:08. juni 2020, 12.52

Læsetid:2 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: Privatfoto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. Nordskrænten 58 Herning, byrådskanditat for Nye Borgerlige

DEMOKRATI 5. juni fejrede vi igen Danmarks riges grundlov. En demokratisk festdag, som vi skal være rigtig stolte af i Danmark. Grundloven er grundstammen i det danske demokrati. Men desværre er sandheden, at vores grundlov, og dermed vores demokrati, i disse år er under angreb.

Tag de seneste par måneder under covid-19-krisen, hvor vi har vi set, at respekten for grundloven har været vigende. Blandt andet er forsamlingsfriheden og ejendomsrettens ukrænkelighed blevet sat til side. Noget vi hos Nye Borgerlige har kæmpet for ikke skulle være tilfældet.

Covid-19 betyder, at fejringen af Grundlovsdag bliver anderledes end normalt. Men jeg håber, at vi alle vil bruge dagen på at reflektere over, hvor vigtig grundloven er. Hvor vigtig det er, at vi dagligt kæmper for vores grundlov og respekten for den.

For sandheden er, at en af de vigtigste paragraffer i vores grundlov er under angreb. Under angreb fra politisk korrekte, mørke ideologier og desværre også danske medier.

Grundlovens paragraf 77 skal sikre, at vi i Danmark har ytringsfrihed. At censur ikke kan indføres. Men jeg og mange andre danskere oplever, at den politiske korrekthed gør, at der de facto er indført censur i Danmark. At krænkelseskulturen gør, at mange bevist og ubevist sætter begrænsninger på deres egen ytringsfrihed.

Centrum-venstre, med Radikale Venstre i spidsen, er ved enhver lejlighed ude at proklamere, at der skal indføres love, der skal sætte begrænsninger for blandt andet debatten på sociale medier. At der skal indføres meningspoliti.

Oversat til dansk: centrum-venstre ønsker love indført, der har til formål at udelukke politiske modstandere og deres ytringer.

Det er svenske tilstande. Hvor folk udelukkes fra demokratiet, fra arbejdspladser, fra at ytre deres holdninger på grund af deres politiske overbevisning.

For nyligt afslørede en rapport, at tre ud af fire indvandrere eller efterkommere fra overvejende muslimske lande mener, at det skal være ulovligt at kritisere islam. Det er ganske enkelt et direkte angreb på vores grundlov og ikke mindst demokrati.

Det er derfor, vi hos Nye Borgerlige bekæmper ideologien islam. Fordi ideologien ingen respekt har for demokratiet. Ingen respekt har for ytringsfriheden.

Uenighed og debat er en del af demokratiet. Det styrker demokratiet. Men demokrati betyder også, at alle politiske holdninger kan komme til udtryk. Også dem centrum-venstre gerne ser udelukket. Men censur og udelukkelse er ikke vejen at gå. Det er direkte grundlovsstridigt. Brug i stedet ordets magt. Brug i stedet argumenter. Lad os få respekten for grundloven tilbage. Glædelig grundlovsdag.