Vi skal have flere uddannelser her til egnen

Udgivet:01. oktober 2022, 08.58

Læsetid:1 minut

Jakob Kjærsgaard. Foto: PR-foto

Af Jakob Kjærsgaard. H.C. Ørstedsvej 107 Herning, folketingskandidat for Dansk Folkeparti

ERHVERVSLIV Et velfungerende erhvervsliv. Det ikke en selvfølge, og dog alligevel kan det nogle gange føles sådan i hvert fald her på egnen. For kampen om titlen som Danmarks bedste erhvervskommune har de seneste mange år været en kamp mellem Herning og Ikast-Brande kommune. I år er begge kommuner desværre blevet overhalet, det skal der gøres noget ved. Når det kommer til spørgsmålet om, hvordan vi kan gøre, at det går endnu bedre, at det om 10 år stadig er os, der kæmper i toppen af ranglisten, så er der frem for alt én prioritet, der ligger øverst: Vi skal have flere uddannelser her til egnen.

Man ved fra undersøgelser, at folk har det med efter endt uddannelse at finde et job i den by, de blev uddannet i. Derfor er det også afgørende for, hvis vi skal have mere arbejdskraft til kommunerne, at vi får uddannelserne herud, for med dem kommer de nyuddannede, og de har det med at blive.

Ikke mindst så er der brug for et opgør med den bureaukratiske jungle, der har udviklet sig og vokset sig stor de senere år. Det går specielt ud over de små og mellemstore virksomheder, hvis økonomi har sværere ved at klare høje konsulent- og advokatudgifter.

Talentfulde erhvervsfolk og virksomheder bliver tabt, fordi det ikke er til at finde hoved og hale i den bureaukratiske jungle, og fordi det er for dyrt at betale sig fra det, igennem eksperthjælp.

Det er, hvad der skal gøres for at vi sikre, at Herning og Ikast-Brande ikke blot i dag, men også fremover ligger i den absolutte top for Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner.

Det er, hvad jeg vil kæmpe for, hvis jeg bliver valgt.

Indlæser debat