Ønskecomeback for ny træner: FCM landede fortjent sejr i Odense

FC Midtjylland skabte et hav af chancer i den første kamp under den nye cheftræner, Thomas Thomasberg, og vandt fortjent 3-1 på udebane mod OB

Udgivet:31. marts 2023, 18.40

Læsetid:2 minutter

Juninho (t.v.) og Frederik Heiselberg (i.m.) scorede de første to mål, da FCM vandt 3-1 i Odense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD For bare anden gang i 2023 er der sejrssang i FC Midtjyllands omklædningsrum.

Med ny cheftræner ved roret, Thomas Thomasberg, sikrede de kriseramte vicemestre sig en 3-1-sejr på udebane mod OB efter en stærk præstation på den ujævne bane i Odense.

FCM skabte kampen igennem et hav af chancer og vandt skudstatistikken med hele 30-7.

Men flere store tilbud blev misbrugt, og derfor levede spændingen helt indtil, Edward Chilufya gjorde det til 3-1 i dommerens tillægstid. Zambianeren stormede af sted i en kontra og sendte bolden forbi Martin Hansen i OB-målet.

Læs også
Se FCM-karaktererne: Brasilianer fløj højest i Odense Se FCM-karaktererne: Brasilianer fløj højest i Odense
Læs også
Se FCM-karaktererne: Brasilianer fløj højest i Odense

Dødbolde gav drømmestart

De mange medrejsende FCM-fans fik hurtigt noget at glæde sig over i udekampen. FCM fik en regulær drømmestart og førte 2-0 efter et kvarter.

Begge scoringer faldt efter hjørnespark.

Først var det Juninho, der nåede højest, men bolden røg til siden. Der smækkede forsvarskollegaen Stefan Gartenmann bolden tilbage foran mål, hvor den tidligere U19-målsluger Frederik Heiselberg viste sin målnæse.

Næste scoring faldt også efter hjørne. Gustav Isaksen sendte bolden perfekt ind foran mål, hvor Juninho steg uimodståeligt til vejrs og pandede bolden i nettet.

OB reducerede efter en halv time, da Emmanuel Sabbis skud ramte Juninhos bagdel og skiftede totalt retning og gik i nettet i den modsatte side af den, OB'eren ønskede.

Men FCM fortsatte de takter, som den nye træner har sagt, skal kendetegne holdet. Kæderne stod med korte afstande, og erobrings- og presspillet fungerede glimrende. OB blev derigennem stresset til en stribe boldtab. Og så blev der spillet hurtigt, direkte og målsøgende.

Lige før pausen serverede Gustav Isaksen en kæmpechance for sin angrebsmakker i 4-4-2-opstillingen, Frederik Heiselberg. Men den 20-årige angriber misbrugte det store tilbud i to omgange.

Store chancer var der også til Armin Gigovic, Gustav Isaksen og igen Frederik Heiselberg i anden halvleg. Men når bolden ikke bliver sat i mål, lever spændingen videre - og det gjorde den, indtil indskiftede Chilufya slog til.

For Thomas Thomasberg var det en lovende comeback-kamp i FC Midtjylland efter 14 år i andre klubber.

I tabellen stryger FCM op på 31 point og ligger på førstepladsen i nedrykningsspillet og nummer syv i hele superligaen. Netop den placering giver en playoff-kamp om en plads i kvalifikationen til Conference League.

Genoplev trænerens comeback-kamp herunder i Ritzaus liveblog:

Indlæser debat