112

Naturbrand i Herning: Unge knægte antændte område med fyrværkeri

Udgivet:09. juni 2023, 12.52

Læsetid:1 minut

4 måneder siden

BRAND Unge antændte område med fyrværkeri

Indsatslederen fik fredag formiddag klokken 11.42 en anmeldelse om en mindre naturbrand i Herning - nærmere bestemt Emil Reesens Vej 23 i det nordlige Herning.

Branden var blevet opdaget af nogle naboer, der var hurtige til at ringe til Brand og Redning Midtvest og selv kaste vand på området.

Naboerne har de seneste par aftener bemærket unge drenge i området, der kaster med fyrværkeri - og indsatsleder Peter Kristensen formoder, det er de samme drenge, der er på spil denne fredag:

- Naboerne fortæller, at de har set nogle drenge løbe rundt med fyrværkeri, hvilket sjældent er det smarteste at gøre - for det første fordi det er ulovligt, men også fordi det er ekstremt tørt i øjeblikket, så antændelse af noget brandbart kan hurtigt komme ud af kontrol, siger han.

Indsatslederen forklarer yderligere, at et område på et par kvadratmeter udbrændt, men at ilden aldrig nåede at vokse sig stor.

- Jeg tror egentlig ikke, de her drenge har tænkt over, hvor tørt det er, og hvor galt det i så fald kan gå. Men man skal virkelig passe på lige pt.

Brand og Redning Midtvest forlod stedet efter cirka en halv time.