Læserklubben tager til Lübeck og andre historiske steder

Todages tur syd for grænsen med besøg i flere af de historiske byer som Slesvig, Lübeck, Travemünde, Eutin og Plön. Læserklubben tager på tur til nabolandet 29.-30. september

3. august 2019, 08.37

Lübeck er på alle måder en fremragende by. Fuld af historie, smukke bygninger, gode spisesteder og hyggelig atmosfære.

Ansbussen kører fra Silkeborg, Ikast og Herning fra morgenen af denne søndag. Turen går ned gennem Sønderjylland, mens rejselederen orienterer om slagets gang og de nærliggende byer.

Første stop bliver Slesvig, der er administrativt hovedsæde og bispesæde for regionen. Her besøger vi Sankt Petri Dom med det bemærkelsesværdige Bordesholm-alter. Herefter en kortere spadseretur til den gamle fiskerbydel Holmen, hvor indbyggerne i århundreder har haft deres egne sæder og skikke.

Vi runder A.P. Møller-skolen, som underviser mange hundrede dansksindede og tyske studerende.

Arkitektoniske perler

Frokostsandwich serveres på den videre køretur til hansestaden Lübeck. Byvandring i gamle Altstadt, der er en skattekiste af imponerede bygningerværker, arkitektoniske mesterværker og gamle huse.

I Lübeck går ordet »grube« igen i mange gadenavne. Definitionen er »grøft til dræning af vand eller affald«.

I 1300-tallet voksede behovet for bedre plads til arbejdsfolk, og man fandt frem til at bygge småhuse til dem i baggårdene. Smart nok byggede man en tunnel eller smøge gennem hovedhuset, så beboerne kunne komme ind fra gaden.

Reglen for disse gyder var, at åbningen måtte være så stor, at man kunne komme igennem med en ligkiste.

Vi kommer også lidt rundt i nogle af gruberne, og sidst på eftermiddagen kører vi til vort hotel, Tryp by Wyndham Lübeck, for indkvartering.

Aftensmaden nyder vi på en hyggelig restaurant ved floden Trave lige ved siden af Holstentor.

Efter spisningen spadserer vi til den store markedsplads for at snuse til aftenstemningen.

Mandag efter morgenmaden kører vi først til Travemünde, beliggende ved udmundingen af Trave i Østersøen. Her møder vi en rigtig turist- og ferieby med masser af hoteller, casinoer, madsteder og livlig skibstrafik.

Pompøse slotte

Herfra fortsættes gennem ferieområdet Timmendorfer Strand - til Eutin, hovedbyen i Østholsten. Byens historie strækker sig tilbage til det 12. århundrede, og byggestilen vidner om, at her har boet en del hollændere. Der bliver forhåbentlig tid til et smut ind i den store gård til Eutin Slot, der sammen med slottene Gotttorp i Slesvig og Glücksborg, hører til de vigtigste i Slesvig-Holsten. Det firefløjede anlæg har udgangspunkt i en middelalderlig borg.

Holstensk Schweiz

Byen Plön midt i Holstensk Schweiz med talrige flotte søer og naturområder er næste stop.

Tid og mulighed for at spise frokost på egen hånd eksempelvis ved byens store torv, hvor der er mange serveringsmuligheder.

Vi kører igennem den store havne- og universitetsby Kiel med 250.000 indbyggere og passerer Eckernförde, der har gode stolte danske traditioner.

Pause ved grænsen, inden bussen kører tilbage til Midtjylland.

Prisen for denne tur er for avisens læsere 1370 kroner. Eneværelsestillæg på 150 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i firestjernet bus

Erfaren rejseleder

Morgenkaffe og brød på udrejsen

Frokostsandwich

Udflugtsprogram ekslusiv entréer

Overnatning på Tryp by Wyndham Lübeck

Aftensmad

Morgenbuffet

Tilmelding til Læserklubben