Aflyste arrangementer indhentes langsomt igen i Engesvang: Sangen fik vinger ved Bølling Sø

Omkring 400 mennesker deltog i alsang ved Bølling Sø på i smukt sensommervejr

Udgivet:03. september 2021, 11.03

Læsetid:2 minutter

Godt 400 deltagere var med fra forskellige sogne til alsang. Foto: Privatfoto

ENGESVANG De fleste husker med gru tilbage til dengang, hvor alt blev aflyst på grund af coronarestriktioner. Langsomt er man i Engesvang ved at indhente noget af det tabte og det savnede. Sangene fik i bogstaveligste forstand vinger, da der onsdag aften var alsang ved Bølling Sø. Omkring 400 mennesker fra Kragelund, Funder og Engesvang mødtes ved bredden af den fælles sø og sang 10 danske sange.

Desuden medvirkede Flyvevåbnet ved at sende seks fly fra Flyveskolen i Karup ind over søen samtidig med, at arrangørerne afspillede frihedsbudskabet fra BBC 4. maj 1945.

Arrangementet skulle egentlig have fundet sted sidste år som led i markeringen af 75-året for Danmarks befrielse, men corona kom på tværs af festlighederne.

- Men der var en god grund til at lave alsangen her 1. september. Traditionen med alsang under besættelsen kulminerede nemlig 1. september 1940, da flere end 700.000 danskere sang med rundt om i landet. Så mange var vi ikke her i aften, men jeg er noget imponeret over, at så mange havde lyst til at synge sammen med os i aften, siger Stig Skovbo.

Han er formand for Engesvang Musikforening og en af initiativtagerne til arrangementet.

Mosesignaler rundt om søen

Det var dog frivillige fra både Engesvang, Funder og Kragelund, der havde stablet det hele på benene med sang, musik, kaffe og kage et sted i hvert af de tre sogne.

- Man kunne ikke høre hinanden på tværs af søen, og det kneb også med at få øjenkontakt. Og alligevel foregik det simultant de tre steder, lyder det fra Stig Skovbo.

Det hele blev således nemlig styret fra en halvø, der stikker ud i søen. Her blev der med lys sendt morsesignaler til musikere på de tre steder, så både sang og kaffepause kunne foregå samtidig.

Det var både nyere og ældre danske sange, der blev sunget. Man indledte således med »Den danske sang er en ung blond pige« og sluttede med »Altid frejdig«, men ind i mellem blev der også sunget Kim Larsens »Jutlandia« og en sang, der vandt en konkurrence i forbindelse med befrielsesjubilæet sidste år, »Frihedens lysdøgn«.

Stig Skovbo fortæller videre, at alt det initiativgruppen havde sat i søen i forbindelse med befrielsesjubilæet sidste år, bliver gennemført, men nu forskudt i stedet for lige omkring jubilæumsdagen 4. maj.

- Nu har vi alsang, og 6. november har vi en koncert med titlen »Krig og fred«, hvor forskellige lokale synger og spiller musik med tilknytning til emnet. Og så begyndelsen af maj næste år, regner vi med at sætte den teaterforestilling op, som vi fik skrevet sidste år, siger Stig Skovbo.