Medier i forfald

17. november 2020, 14.31

Foto: Adobe Stock Photo

TRUMPISM Det er menneskeligt at fejle, og der er ingen, der skal bilde mig ind, at de selv er fejlfri. Det er bare vigtigt at erkende det, når der begås fejl, men desværre har medierne fremelsket og næret en nulfejlskultur, som er dybt skadelig for vores tillid til alle de mennesker, som udfører vigtige funktioner i samfundet.

Man kan vel sige, at medierne nærer den trumpisme, som, vi kan se, er ved at rive USA i stykker. Er der virkelig nogen, som ønsker at nære sådant et galehus her i landet. Det er ødelæggende og en skamplet på det danske demokrati. Når man taler om, at den siddende regering er udemokratisk, så er det jo et løgnagtigt billede, der tegnes.

Det er indlysende, at medierne skal være kritiske overfor magtapparatet, men de skal også være sandfærdige og ikke vinkle deres historier i bestemte retninger for at tegne det billede af situationen, som man i forvejen har fastlagt. Jeg har set det alt for ofte, at historier om begivenheder, som jeg selv har deltaget i, er vinklet til ukendelighed. Historierne i Herning Folkeblad er ingen undtagelse fra den måde at lave journalistik på. Jeg må indrømme, at jeg synes, at standarden er ringe.

Hvem har så egentlig ansvaret for, at tingene fungerer sådan? Jeg kan se to spor i det. Der er politikere, som ser en fordel for sig selv og deres parti i at forhale og misinformere. Det andet er medier, der som lemminger render efter enhver lille fjer, som kan pustes op og blive til fem høns, og som tror, at al politik skal præsenteres som en sportskamp.

Minksagen er en kedelig historie, det er sikkert og vist, men den bliver også udnyttet til sidste blodsdråbe af minkavlere, politikere og medier, og taberne er den almindelige befolkning, som ikke fatter en brik af, hvad der foregår. Men som jeg ser det, så lurer der farer, som er meget større, nemlig den sundhedsrisiko, der er ved måden, vi holder dyr på. Forskere har i årevis råbt op om, at der er problemer, men for døve øren. Landbrugslobbyen er jo en stærk lobby.

Når jeg falder over medierne, så er det fordi, stemninger i befolkningen skabes og næres via de informationer og misinformationer, som æteren flyder over med, og så er det også fordi, jeg er træt af den stjernedyrkelse, der sker af de forskellige TV-værter.

Jeg vil gerne have sandfærdige historier og ikke kommentatorernes fordrejninger af virkeligheden.

Hvis ikke vi skal ende samme sted som amerikanerne, hvor alt for mange ikke tror på de etablerede medier, men skaber deres egen virkelighed, så tror jeg, at det bliver nødvendigt med en udrensning på chefgangene, for det er næppe den menige journalist, den er gal med.

Endelig synes jeg, at det måske er tiden, hvor der skal stilles skrappere krav til uvildighed til gengæld for mediestøtten.