Klippekortet stempler ud på mandag

Salget af klippekort til busser og tog slutter, men gamle kort kan bruges indtil januar

11. august 2016, 11.59

Rejsekortet er kommet for at blive, men salget af klippekort slutter på mandag. De røde automater til klippekort forsvinder dog først fra 15. januar, men så er det endegyldigt slut med at bruge klippekort hos både DSB, Arriva og Midttrafik. Ubrugte klip kan man dog få refunderet indtil 15. august 2017. Foto: Christian Sjurman

MIDTJYLLAND Både Arriva, DSB og Midttrafik stopper fra på mandag, 15. august, salget af de gammelkendte klippekort af pap.

Rejser man jævnligt med bus eller tog, henvises man i stedet til at bruge det landsdækkende rejsekort. Alternativet er de dyrere enkeltbilletter, som naturligvis stadig kan købes på billetsalgssteder, i billetautomater, i busser eller som print-selv-billetter.

Både DSB og Midttrafik tilbyder dog også en særlig app, som ikke kun gør det muligt at købe enkeltbilletter via mobiltelefonen, men også populært sagt forvandler mobilen til et digitalt 10-turskort.

- Vi er glade for, at vi kan tilbyde kunderne en mobilbetalingsløsning. Mange kunder har efterlyst muligheden for at betale med telefonen, fordi de oplever, det vil gøre deres rejse nemmere, siger vicedirektør Mette Julbo fra Midttrafik i en pressemeddelelse.

Med appen kan man også købe billetter til visse arrangementer og attraktioner.

Derimod kan Midttrafiks app ikke bruges i tog fra hverken DSB eller Arriva.

Arriva anbefaler rejsekortet

Hvor DSB har lavet en lignende app til køb af digitale billetter og klippekort til sine tog, nøjes Arriva med at henvise til rejsekortet.

- Rejsekort er heldigvis et godt og velfungerende produkt. Det er i mange tilfælde både billigere og bedre at bruge rejsekortet end andre billettyper, og med en tank-op-aftale er man altid klar til at rejse, siger Winnie Højer, salgschef hos Arriva Tog.

Hun konstaterer i en pressemeddelelse, at der med foreløbig flere end to millioner rejsekort i omløb er tale om »et velfungerende og afprøvet produkt, der overtager, hvor det fysiske klippekort slipper«, og opfordrer til at bestille kortet over nettet eller i et betjent billetsalg.

Fem måneder at klippe i

Selv om salget af fysiske klippekort altså slutter på mandag, kan man fem måneder endnu stadig bruge kortene i automaterne i busser og på stationer. Automaterne bliver nemlig først fjernet fra 15. januar 2017.

Hvis man til den tid stadig ligger inde med ubrugte klip eller hele klippekort, har man yderligere syv måneder til at få sine penge retur.