Fint besøg på MCH Arena: Landsholdet åbner EM-året i Herning

Christian Eriksen, Simon Kjær og kompagni møder 27. marts Færøerne på MCH Arena som et led i forberedelsen til sommerens EM

15. januar 2020, 13.00

MCH Arena lagde senest græs til en landskamp, da Danmark - dengang med den tidligere FCM’er Pione Sisto på holdet - i oktober 2018 besejrede Østrig med 2-0. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Årets første fodboldlandskamp for det mandlige danske landshold bliver i Herning.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler i dag, at Kasper Schmeichel, Christian Eriksen og resten af landsholdet spiller testkamp mod Færøerne fredag 27. marts klokken 18.00 på MCH Arena.

- Det bliver godt at få samlet holdet igen, og med testkampen mod Færøerne tager vi for alvor hul på et vigtigt forår frem mod EM til sommer. Vi ser frem til at møde et kompetent færøsk mandskab, siger landstræner Åge Hareide i en pressemeddelelse.

Det er femte gang, det danske A-landshold spiller på MCH Arena. Seneste gang var 16. oktober 2018, da de rød-hvide vandt 2-0 over Østrig.

Tilbage på hybridbanen

I dagene op til landskampen træner de rød-hvide fodboldstjerner på den topmoderne hybridbane hos Herning Fremad, og der bliver muligvis også en træning efterfølgende, for fire dage senere - tirsdag 31. marts - spiller landsholdet testkamp på udebane mod England.

- Vi ser også frem til at vende tilbage til Herning, hvor vi senest var i nogle dage op mod de sidste, vigtige kvalifikationskampe mod Gibraltar og Irland i november. Der er vi sikret en rigtig god træningsbane og fine forhold, og det passer os rigtig godt, siger Åge Hareide i DBU’s skrivelse.

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), glæder sig til at se landsholdsspillerne tilbage i byen.

- Vi er rigtigt glade for, at det danske fodboldlandshold igen kommer til Herning. Ligesom de fleste andre danskere ser jeg personligt meget frem til sommerens EM-slutrunde, og jeg er sikker på, at der er mange midtvestjyder i alle aldre, der bliver glade for muligheden for at se holdet spille på allernærmeste hold, blot nogle måneder før det går løs, siger Lars Krarup.

EM spilles fra 12. juni til 12. juli, og det danske landshold spiller alle sine tre gruppekampe i Parken i København. Det er mod Finland, Belgien og Rusland.

Landsholdet i Herning

Det er femte gang, det mandlige danske landshold spiller landskamp på MCH Arena. Indtil videre er Danmark ubesejret i Herning.

26. marts 2008: Danmark - Tjekkiet 1-1

Mål: Nicklas Bendtner

15. november 2013: Danmark - Norge 2-1

Mål: William Kvist, Nicolai Boilesen

24. marts 2016: Danmark - Island 2-1

Mål: Nicolai Jørgensen 2

16. oktober 2018: Danmark - Østrig 2-0

Mål: Lukas Lerager, Martin Braithwaite