Travl nat for brandvæsenet: 250 halmballer i brand

I løbet af lørdag og natten til søndag blev Brand & Redning Midtvest kaldt ud til brande fire gange

Udgivet:17. september 2023, 09.17

Læsetid:2 minutter

Kenneth Meinby Sørensen
Journalist
Kenneth Meinby Sørensen
Journalist| +45 9626 3725 | kso@herningfolkeblad.dk
Uddannet journalist i 2008 og har været på Herning Folkeblad lige siden. Kommunalreporter med fokus på Herning Kommune og byrådet. Bidrager dog også til dækningen af en lang række andre områder med udgangspunkt i avisens Herning-redaktion.
Se flere artikler af Kenneth Meinby Sørensen

VILDBJERG/HADERUP/TROLDHEDE Det seneste døgn har været et af de mere travle for Brand & Redning Midtvest, hvis alarm er gået ikke mindre end fire gange.

Mest alvorlig var turen til en mark på Røddingvej vest for Vildbjerg, hvor 256 rundballer stod i brand, da brandfolkene nåede frem ved 01-tiden i nat.

Ballerne stod stablet sammen - klar til at komme ind for vinteren - men stod ikke til at redde.

- Vi har stadig folk til at gå rundt derude i dag og holde øje med det. De brænder alle sammen. Vi kan ikke slukke så mange baller - det ville kræve en million liter vand, og de ville ikke være noget værd alligevel, siger indsatsleder Anders Gjørret til Folkebladet søndag morgen.

Derfor har Brand & Redning Midtvest foretaget en kontrolleret nedbrænding og sikret sig, at branden ikke spreder sig til nærliggende skov og krat.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi oplyser vagtchef Simon Skelkjær, at der var nogle unge på stedet, og at det vil blive undersøgt, om det er leg med ild, der har udløst branden.

Brand i traktor

Mens brandfolkene arbejdede ved Røddingvej, blev de omkring klokken 02 kaldt til en nærliggende gård, som en anmelder frygtede var i brand. Det viste sig dog at være falsk alarm, da det var lyset fra den voldsomme halmballebrand, der fik det til at se ud, som om gården var i brand.

- Det ser vi tit ved de store brande. Himlen var fuldstændig lyst op, og det kunne ses i flere kilometers afstand, siger Anders Gjørret.

Falsk alarm var det ikke, da Brand & Redning Midtvest omkring klokken 18.30 aftenen før måtte en tur til en mark ved Herningvej syd for Haderup.

Her stod en traktor og en rundballepresser i flammer, og der var ikke noget at gøre, så de udbrændte begge.

- Traktorens fører havde forsøgt at koble den fra, men det gik så stærkt, at han ikke kunne nå det, siger Anders Gjørret.

Han fortæller, at branden begyndte i rulleballepresseren, som stod på en mark, så der var ingen fare for mennesker eller bygninger.

Fabriksbrand

Som om disse opgaver ikke var nok, var Brand & Redning Midtvest også på udrykning lørdag ved middagstid.

Her gik turen til Troldtekt i Troldhede, hvor en høvlemaskine var kørt varm, så der var udviklet røg og gløder, og brandalarmen var gået i gang.

- Det gav også et par timers arbejde, så det blev det, vi kalder en god lørdag. Vi håber på en stille søndag, siger Anders Gjørret.