Forventet pokalsejr: HIH klar til kvartfinalen

Tirsdag aften vandt Herning-Ikast med 28-17 over Stjernen fra 2. division

15. september 2020, 22.04

Naja Nissen Kristensen var en af HIH’erne, der tirsdag fik masser af spilletid i pokalregi. Branditten scorede fire gange mod Stjernen. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD De forsvarende pokalmestre fra Herning-Ikast Håndbold er klar til kvartfinalerne i den landsdækkende pokalturnering - også kendt som Santander Cup.

Tirsdag aften vandt det formstærke, midtjyske ligahold med 28-17 ude over IF Stjernen, der til daglig spiller i 2. division, landets tredjebedste håndboldrække.

Ved pausen førte HIH-kvinderne planmæssigt med 14-7, men storfavoritterne måtte slide hårdere end forventet foran de 68 tilskuere i Skt. Jørgens Hallen i Odense, hvor hjemmeholdet pressede gæsterne i store dele af første halvleg.

Udeholdet indledte med Sabine Englert i kassen samt Naja Nissen Kristensen, Ingvild Bakkerud, Vilde Johansen, Simone Petersen, Michala Møller og Cecilie Brandt. Men HIH’erne havde svært ved at få gang i både tempoet og det ønskede spil, som for Herning-Ikasts vedkommende var fyldt med individuelle fejl og dårlige afslutninger mod fynboernes målvogter, Tanja Eilsø Sørensen.

Efter et kvarter var stillingen 5-5 og fem minutter senere førte Stjernen med to pinde, 7-5.

HIH-træner Kasper Christensen valgte i pokalmatchen at give masser af hvile til fløjen Line Mai Hougaard og bagspillerne Stine Skogrand og Helene Fauske, der alle har trukket mange minutter i sæsonens første fem kampe. Træneren måtte dog hive Skogrand og Fauske på banen i 10-12 minutter for at få skabt den afgørende afstand til værterne, som lugtede blod inden pausen.

I anden halvleg sikrede HIH-enheden storsejren via et langt højere tempo og større kvalitet. Stortalentet Michala Møller blev topscorer med seks træffere, men undervejs var der også masser af spilletid til eksempelvis Olivia Simonsen, Simone Petersen og U18-talenterne Wilma Krautmeyer og Frida Svingholm. Herning-Ikasts nye norske stregspiller, Mie Sando. Sidstnævnte scorede tre gange i Odense.

HIH’s næste opgave er allerede på fredag i Bambusa Kvindeligaen, hvor oprykkerne fra Vendsyssel gæster IBF Arena i Ikast.