27 beredskabsfolk fra Herning hjælper Fyn og Sjælland efter stormen

Vandstanden stiger efter Ingolf-stormen, og derfor skal Herning-mandskab hjælpe på Fyn og ved Holbæk

29. oktober 2017, 14.48

Beredskabet i Midtjylland skal hjælpe, når vandstanden stiger østpå. Foto: Jakob Stigsen Andersen (arkiv)

Beredskab Beredskabsfolk fra Herning-afdelingen satte ved middagstid kursen østpå.

Det skyldes, at DMI har udgivet en prognose, der melder om stigende vandstand på mellem 1,4 og 1,8 meter over normalen efter stormen Ingolf.

- Vi har derfor sendt 27 mand mod Middelfart og Holbæk, fortæller første vagthavende med Beredskabscenter Midtjylland, Peter Svendsen.

DMI forventer, at stigningen i vandstanden vil begynde omkring klokken 18, og derfor skal beredskabet hurtigt i sving.

- Vi arbejder også på en afløsningsplan, så vi kan få nye folk ned og afløse, hvis vi skal være i gang i længere tid, fortæller Peter Svendsen.

Fyn rammes hårdt

Det er især Fyn forventes at blive hårdt ramt af den stigende vandstand, hvor alle nordlige, kystnære kommuner fra Middelfart til Nyborg Kommune forventes at blive ramt. Det oplyser Fyns Politi.

På havnen i Nyborg er beredskabet derfor massivt til stede, hvor man pumper vand fra voldgravssystemet og ud i havnebassinet for at undgå, at vandet i voldgraven løber over sine bredder.

Afhængig af, hvordan højvandssituationen udvikler sig hen over dagen og aftenen, vil beredskabet vurdere, om det bliver nødvendigt at evakuere og bede beboere om at forlade området i løbet af søndag aften.

- Sker det, opretter vi nødindkvartering for de, der ikke selv kan finde et sted at være, siger indsatslederen for Beredskab Fyn til Fyens Stiftstidende.

På Sjælland er beredskabet også i gang. I Jyllinge Nordmark lægger man fyldende dæmninger ud, som skal forhindre oversvømmelser.

I Roskilde er man i Inderhavnen i gang med at sikre mod oversvømmelser flere steder, mens Vikingemuseet også er i gang med en beredskabsplan.

Politiet beder folk blive væk

Politiet opfordrer samtidig alle andre til ikke at køre til Jyllingeområdet eller havnen i Roskilde, da de kan blokere for deres arbejde.

Beredskabet i Vestsjælland har nu sikret sig mod oversvømmelser på Holbæk Havn - hvor folk fra Henring også hjælper til. Ikke mindst fordi de også forventer, at der kan ske oversvømmelse andre steder i Holbæk og omegn.

I Horsens forventes vandet også at stige. Her er beredskabet klar på udfordringen.

- Det vil nok skabe udfordringer på lystbådehavnen og butikkerne tæt på, men det er kendte udfordringer, som vi ved, hvordan vi skal håndtere, siger René Hemberg, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen til Horsens Folkeblad.

Læs også
DMI: Stormen Ingolf rammer også Herning og Ikast-Brande
Læs også
Stormen Ingolf vælter løs af træer