Udstillingen »Kraftfelter« skyder foråret i gang i Kunstpakhuset

Nu er det igen muligt at gå på udstillinger, og allerede i genåbningens første uge byder Kunstpakhuset indenfor til fernisering

21. april 2021, 12.21

Udstillingen er en totalinstallation med værker af både lyd, keramik og maleri. Her ses Maj Kjærsigs keramiske klokke, som kan opleves i Kunst­pakhuset fra på lørdag. Foto: Privatfoto.

IKAST Få dage efter det seneste trin i genåbningen er Kunstpakhuset i Ikast klar med udstillingen »Kraftfelter«, der åbner på lørdag, 24. april.

Der er tale om en totalinstallation med værker af både lyd, keramik og maleri, skabt af de to kunstnere Maj Kjærsig og Johanne Rude Lindegaard.

Med kunstnernes individuelle kunstneriske færdigheder skaber de et nyt fælles udtryk, der sammensmeltes med Kunstpakhusets arkitektur, skriver Kunstpakhuset i en pressemeddelelse.

Bred oplevelse af kunsten

Værkernes monumentale størrelse strækker sig i højde og bredde over kroppen og påvirker måden, de besøgende sanser og bevæger sig rundt i rummet på.

Sammen med værkernes fokus på materialitet opfordres til en bredere oplevelse af kunsten end blot øjnenes arbejde, hedder det i meddelelsen.

- De mere eller mindre todimensionelle værker hænger fra loftets bjælker og fungerer som skulpturelle skillevægge i rummet. Forholdet mellem værket som flade, form og for- og bagsidens kvaliteter undersøges. Det skaber nye energifelter mellem værkerne, lyder det.

Spil endelig på klokkerne

Herudover udstiller Maj Kjærsig keramiske klokker, som de besøgende inviteres til at spille på.

- I de konstruerede rum er lyden fra Maj Kjærsigs værker med til at farve stemningen og skaber en kraftfuld fornemmelse af at bevæge sig rundt i et foranderligt lydlandskab, hedder det.

Kunstpakhuset oplyser videre, at gæster skal medbringe coronapas og mundbind.

Udstillingen kan ses frem til søndag 6. juni.

Det er første gang i adskillige måneder, at Kunstpakhuset kan byde indenfor til en fernisering efter en lang coronanedlukning. Foto: Mikkel Korsgaard Christensen