Bil bragede ind i stue: 79-årig fik ildebefindende bag rattet

Brand & Redning MidtVest fik torsdag eftermiddag en melding om »eksplosion i rækkehus«. Forklaringen var, at en bil var kørt ind i huset

Udgivet:17. marts 2022, 14.00

Læsetid:2 minutter

Foto: Flemming Hansen

Aske Cornelis Visser Ottosen

2 år siden

HAMMERUM En beboer i et rækkehus på Egevænget i Hammerum må torsdag eftermiddag have fået sig en forskrækkelse af de helt store.

Da han kort før klokken 13 befandt sig i sin stue, bragede der pludselig en bil ind gennem muren til hans stue.

Brand & Redning MidtVest fik alarmen klokken 12.57, hvor meldingen lød på »eksplosion i rækkehus«.

Indsatsleder Leon Nielsen fortæller, at der dog hverken var brand eller havde været en eksplosion, da brandfolkene kom frem til Egevænget.

- Det kan opleves som en eksplosion, når airbags bliver udløst og fjernvarmerør sprænger, siger han og forklarer, at der stod en radiator på den væg, som bilen ramte.

Skadevolderen er en 79-årig mand fra Herning, der var blevet ramt af et ildebefindende.

- Manden kom kørende ad Kastanie Alle. Han blev kørt med ambulance til skadestuen, men kunne ret hurtigt udskrives, da han ikke var ramt af større skader, siger sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Det samme gælder beboeren af ejendommen, der efter den dramatiske situation også tog til et tjek på sygehuset.

- Han havde siddet i stuen, så han var selvfølgelig lidt overrasket over at få uventede gæster på den måde, fortæller indsatsleder Leon Nielsen.

Beboeren slap dog også uden kvæstelser - og er nu blevet genhuset i en anden bopæl, hvor han skal bo, indtil skaderne på den smadrede bolig er repareret

En lille time efter at alarmen lød, var brandfolkene på vej videre, da de havde udført deres opgave.

- Vi skulle slukke for strømmen og lukke for fjernvarmen - det stod og blæste ud af radiatoren. Og selvfølgelig skulle bygningsejeren guides lidt, da der jo var kommet en del revner op gennem bygningen, lyder det fra indsatslederen, som fortæller at, der var murbrokker over det hele.

- Det er også en speciel melding at få for os, men det var dog ret udramatisk.

Læs også
Brand på psykiatrisk afdeling på sygehuset: Patient erkender at stå bag Brand på psykiatrisk afdeling på sygehuset: Patient erkender at stå bag
Læs også
Brand på psykiatrisk afdeling på sygehuset: Patient erkender at stå bag