Er moderne kunst blevet for de få?

15. juni 2021, 14.48

Eksempler på kunstneren Muriel Gallardo Weinstens værker (kunstneren ses længst til højre i fotoet). Foto: Henrik Ole Jensen

INDBLIK Socle du Monde er startet og præsenterer vel noget af den kunst, der er mest moderne. Når jeg på HEART’s hjemmeside læser om de forskellige værker og kunstnere, får jeg let den tanke, at moderne kunst ikke er for almindelige mennesker - hvis ellers den slags findes.

Det er ikke svært at tale kunst ned, men det kan efter min mening også tales så meget op, at jordforbindelsen mangler.

Læs mere
Kunst i alle hjørner: Socle du Monde 2021 åbnet
+Abonnement

Lad mig give et eksempel. På Tekstilmuseet udstiller Muriel Gallardo Weinstein vævede kurve. Disse kurve beskrives sådan her i udstillingskataloget:

»Weinstein lader sin kunst reflektere koncepter som psykologi, filosofi, og antropologi og bruger hendes værker til at teoretisere og skabe narrativer omkring spatial virkelighed og brud mellem det forventede og det uforudsigelige«.

»Hendes valg af materialer udfordrer den form de forventes af tage, og kan forekomme i flere typer, mest kendt værende de farverige og varierende stofbånd, som Weinstein binder sammen til kurve og andre tekstilværker«.

»Med ekstensiv akademisk uddannelse og intellektuel fremgangsmåde kan Weinsteins skarpe forståelse af verden og dets befolkninger ses i hendes varierede og imponerende artistiske håndværk«.

For mig bliver beskrivelsen af Weinsteins kunstværker næsten større end kunstværket.

Teksterne giver mig en fornemmelse af at være lidt »kunstdøv«, når jeg med min bedste vilje ikke forstår de skrevne ord, som vel dybest set skulle være en forklaring af værkerne.

Fik du læst:
Hearts største satsning nogensinde: Socle du Monde åbner lørdag
+Abonnement

Indlæser debat...