Skæve vinkler før »ulvenes« kamp mod AC Horsens

Statistik og skæve vinkler om hjemmekampen mod Bo Henriksens mandskab

1. juni 2020, 07.01

Awer Mabil spiller sin 75. kamp for FC Midtjylland, hvis han kommer på banen på søndag mod AC Horsens. Foto: Flemming Hansen

Det er Superligakamp nummer 31 mellem FC Midtjylland og AC Horsens. Statistikken siger 22 sejre til FC Midtjylland, fem uafgjorte og tre nederlag samt en målscore på 67-29 set med FC Midtjyllands øjne.

FC Midtjylland har vundet de 11 seneste Superligakampe mod Horsens, heraf fem af de seks seneste endda med et clean sheet. Siden 2008/09-sæsonen har FCM vundet 19 ud af 21 Superligakampe mod Horsens med en uafgjort og et nederlag som resultat af de to sidste kampe.

»Ulvene« har vundet de seneste 10 - og er ubesejret i de seneste 12 - Superliga-hjemmekampe mod AC Horsens. De seks seneste hjemmesejre mod har budt på samlet 29 scoringer fordelt med 22 til FC Midtjylland og syv til AC Horsens.

Ud af de 30 tidligere Superligakampe mod AC Horsens har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 23 tilfælde, hvilket har givet 20 sejre, én uafgjort og to nederlag. Modsat har AC Horsens scoret først i seks tilfælde, hvilket har givet FC Midtjylland to sejre, tre uafgjorte og ét nederlag.

Meget atypisk scores der markant flere mål i første halvleg (54) end i anden halvleg (42) i de to holds indbyrdes Superligakampe. Især den første halve time af kampene har været målrige med 39 ud af de i alt 96 scoringer.

FCM har ikke spillet uafgjort siden den målløse kamp mod FC København i september 2019. Hvis det bliver til endnu en kamp uden uafgjort, vil det være den længste serie af Superligakampe uden pointdeling siden maj-oktober 2014.

Midtjyderne har holdt modstanderen fra at score i de seneste fire Superligakampe, hvilket er identisk med kampene spillet i 2020. Hvis det lykkes også at holde AC Horsens fra at score, vil de fem Superligakampe i træk med clean sheet være ny Superliga-klubrekord for FC Midtjylland.

Aydin Uslu dømmer sin 11. Superligakamp siden debuten i den bedste række i august 2019. Han har endnu ikke dømt FC Midtjylland i Superligaen, hvorimod det er blevet til tre opgør med AC Horsens som den ene part, hvilket har givet to sejre og en uafgjort til AC Horsens.

Awer Mabil kan spille sin officielle kamp nummer 75 for »ulvene«. Han debuterede allerede i september 2015, blev udlejet til Esbjerg fB, hvorefter karrieren for alvor har taget fart de seneste to sæsoner med hyppig plads i startformationen og scoringer.

FC Midtjylland har ingen spillere i karantæne til kampen. Til den efterfølgende kamp mod FC Nordsjælland risikerer Jens-Lys Cajuste og Mikael Anderson karantæne i tilfælde af et gult kort mod Horsens, hvilket også gør sig gældende for Evander Ferreira i tilfælde af et gult kort til mindst fire point.