Midtjyske madmøder skal skabe udvikling

Syv midt- og vestjyske borgmestre har netop markeret starten på en ny fødevaresatsning

8. oktober 2019, 14.02

Syv midt- og vestjyske kommuner laver en ny fødevaresatsning under overskriften Madmødet. Foto: PR-Foto

FØDEVARER Herning, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Skive, Struer og Lemvig er gennem Business Region MidtVest gået sammen om at styrke Midt- og Vestjyllands fødevareerhverv.

Det gør de med Madmødet, som er en lang række aktiviteter, der folder sig ud over de næste måneder og kulminerer i en fejring af landsdelens fødevarer 14., 15. og 16. maj 2020.

Her skal man mødes på tværs - hjemme hos den enkelte på gården, ved båden, i produktionen, på restauranten, på marken, i bryggeriet, på destilleriet, i urtehaven, på mejeriet og til fælles fest på torvet i hver af de syv hovedbyer. Der vil være madevents i alle syv kommuner.

Hans Østergaard, bestyrelsesformand for Business Region MidtVest og borgmester i Ringkøbing-Skjern kommune siger:

- Fødevareerhvervet er et af de vigtigste arbejdsområder i Midt- og Vestjylland og Madmødet blev til på baggrund af et fælles ønske om at skabe bevidsthed og samarbejder mellem dem der henholdsvis producerer, tilbereder og spiser maden for at udvikle erhvervet endnu mere i vores område.

Smagen af Midtjylland

Madmødets aktiviteter, som vil byde på alt fra fællesspisning og besøg hos producenter til debatter om landsbyudvikling og arbejdskraft, vil give et indblik i, hvorfor denne del af landet med rette kan kalde sig »Danmarks Spisekammer«.

Madmødet er ikke blot et enkelt møde eller en smagsprøve på det, regionen kan, men summen af utallige møder om mad på tværs af brancher og interesser i årene frem. Vi vil åbne vores køkkener, vores spisekamre, vores natur, vores fiskeri, vores landbrug og vores virksomheder, så mange flere kan få smagen af Midt- og Vestjylland. Ikke bare én gang, men hele året rundt.

Dialog, viden og mod

Susanne Nors, chef for Business Region MidtVest forklarer:

- Udviklingen af et helt fødevareerhverv kræver langt mere end én begivenhed. Det er hårdt arbejde over mange år. Det ved vi i Midt- og Vestjylland. Det handler om dialog, viden, erfaring, mod og så handler det om at sætte de rigtige mennesker sammen, og det gør vi ved Madmødet.

Kort sagt skal Madmødet gøre Midt- og Vestjylland rigere ved at invitere til dialog mellem dem, der spiser, dem, der høster, dem, der fisker, dem, der tilbereder, og dem, der bestemmer. Folket, producenten, kokken og politikeren.