Gødstrup-tur kan løbe op i 1000 kroner: SF vil have reglerne for flextrafik lavet om

Partiformand Pia Olsen Dyhr var torsdag i Herning, hvor det koster væsentligt mere at bruge flextrafik end i andre kommuner

21. februar 2020, 18.21

SF-formand Pia Olsen Dyhr (i rød jakke) gæstede Herning for at diskutere flextrafik. Hun mødtes på banegården med regionsrådsmedlem Susanne Buch (t.v.) samt byrådsmedlem i Herning Peter Villadsen og Bodil Carstensen, ældrerådsformand i Lemvig. Foto: Privatfoto

HERNING Torsdag var Pia Olsen Dyhr, formand for SF, forbi Banegårdspladsen i Herning for at møde Bodil Carstensen, der er formand for ældrerådet i Lemvig.

Det fortæller SF i en pressemeddelelse.

Bodil Carstensen har sammen med andre borgere gjort opmærksom på problemet i, at det i Herning Kommune er væsentligt dyrere at bruge flextrafikordningen, end det er i andre kommuner.

I Herning koster det 14 kroner per kilometer, mens kilometertaksten i eksempelvis i Lemvig kun er 4 kroner.

Det kan få stor betydning, når sygehuset i Gødstrup står færdigt, fordi det er Hernings takst, der skal betales, selvom man kommer fra de omkringliggende kommuner.

SF-formanden frygter, at reglerne vil komme til at ramme de svageste borgere, som ikke kan bruge almindelig offentlig transport til det nye supersygehus i Gødstrup.

Går til ministeren

Pia Olsen Dyhr vil rejse sagen over for transportminister Benny Engelbrecht (S), så der måske kan komme penge ud til kommunerne til at løse problemet med de uens priser.

- Reglerne for flextrafik bliver forvaltet meget forskelligt på tværs af kommunegrænser. Ministeren må finde en løsning, så den er et reelt alternativ for alle, der ikke har adgang til almindelige kollektiv transport - også når man skal krydse kommunegrænser, siger SF-formanden i pressemeddelelsen.

Med ved seancen på banegården var også Peter Villadsen, SF-byrådsmedlem fra Herning, samt Susanne Buch, regionsrådsmedlem fra Lemvig, og de lover at følge op lokalt.

- At få et stort supersygehus forpligter, så selvfølgelig skal vi finde nogle løsninger, så flextrafikken bliver for alle uanset bopæl eller pengepung, siger Peter Villadsen.

En tur på 1000 kroner

Ifølge SF kan en flextransport løbe op omkring de 1000 kroner, hvis patienten kommer fra de yderste hjørner af Vestjylland.

- Da man besluttede at lukke sygehusene i Holstebro og Herning og erstatte dem med et nyt stort hospital i Gødstrup, var der en del utilfredshed hos borgerne i Nordvestjylland. Med udsigten til, at en flextransport kan koste op til 1000 kroner, når man bor længst væk, vil mange føle sig udsat og dårligere stillet, siger Susanne Buch.

- For nogle mennesker er flextrafikken det eneste reelle alternativ uden for de store byer, fordi de hverken selv har bil eller mulighed for at løse deres transportbehov med den kollektive transport. Derfor skal vi finde en løsning, siger Pia Olsen Dyhr.