Husker du Super-Marius? Arbejder stadig for meget - men risikerer ikke udvisning

For tre år siden blev superstudenten Marius Youbi udvist af Danmark i en kontroversiel sag. Pludselig var han tilbage i Cameroun - og på forsider overalt. Derfor holder han nu helt lav profil og fokuserer på sit nye arbejde i Ikast. Når han da ikke lige får krammere af fremmede mennesker

11. juni 2019, 11.58

KK Wind Solutions udviste stor social ansvarlighed ved at ansætte udsmidte Marius Youbi, samtidig med at virksomheden sikrede sig et af landets største ingeniørtalenter. Marius Youbi arbejder stadig for Ikast-virksomheden, der er ekspert i vindenergi. Foto: Henrik Ole Jensen

Smidt ud.

Marius Youbi havde knoklet. For meget.

Ikke kun med ingeniørstudierne på Aarhus Universitet i Herning, men i særdeleshed ved siden af.

Marius Youbi hev topkarakter efter topkarakter hjem, og pludselig blev han sendt hjem.

Hjem til Cameroun og barndomsbyen Douala uden en sikker fremtid og med en tilsyneladende spildt tid i Danmark.

Det hele på grund af en misforståelse. Marius Youbi har selv betalt 46.000 kroner for hvert semesters undervisning i Herning, og de penge skaffede han ved at arbejde ved siden af studierne. Og det blev jævnligt til mere end de tilladte 15 timer om ugen. Marius Youbi var overbevist om, at de 15 timer var et gennemsnitstal, men det var det ikke. Udlændingestyrelsen var ligeglad.

Grædefærdig tog Marius Youbi tilbage til Cameroun i januar 2016. En ensom tid, som han husker den.

Historien om Super-Marius - et kæle­navn, som Marius Youbi fik på grund af sin skarpe hjerne og sit positive sind - så ud til at ende ulykkeligt.

Men mange ville det anderledes. Marius Youbi oplevede en kolossal stor opbakning, og folk fra nær og fjern stod sammen mod udvisningen.

Marius Youbi er evigt taknemmelig.

- Det er dem, som har gjort, at historien fik den afslutning, som den fik. Ellers havde jeg ikke været her i dag. 20.000 underskrifter imod min udvisning. Det var utroligt. Det er dem, som har skrevet den her historie, siger den 34-årige camerouner på dansk.

Marius Youbi taler også engelsk og fransk samt et af de lokale sprog, som det central­afrikanske land har omkring 275 af.

Mor fik nyheden først...