Stærk og ætsende syre slap ud i siloen

Proceduren blev fulgt til punkt og prikke i forbindelse med et syreudslip i Vildbjerg i aftes

7. august 2019, 09.48

Brand & Redning MidtVest mødte talstærkt op, da der tirsdag aften blev meldt op syreudslip i Vildbjerg. Foto: Holck-Photo

VILDBJERG Tirsdag aften måtte Brand & Redning MidtVest rykke til Vildbjerg og iføre sig kemikaliebeskyttelsesdragter for at inddæmme et udslip af myresyre hos virksomheden Vestjyllands Andel på Pugdalvej.

Det var virksomheden selv, der opdagede udslippet og tilkaldte hjælp. Det oplyser indsatsleder Lars Stensbjerg, som modtog alarmopkaldet klokken 22.22.

- Fareområdet var inde i bygningen på tredje sal i et silotårn, hvor der var sprunget et rør, så mellem 50 og 70 liter myresyre var løbet ud. Virksomheden havde selv opdaget det og havde lukket anlægget og dørene og var gået udenfor - de havde fulgt den helt rigtige procedure, siger Lars Stensbjerg.

Kemikalier tager tid

Myresyre er en stærk og ætsende syre, og derfor tog det cirka fire timer, før spildet var lokaliseret og samlet op.

- Det er et besværligt arbejde: Det er vigtigt at sikre sig, at det hele er fjernet, og at man ikke tager noget med ud, når man forlader bygningen. Sådan er det med kemikalieuheld: Det tager bare lang tid, fortæller Lars Stensbjerg.

Han oplyser desuden, at alting er samlet op, og at syreudslippet ikke nåede at gøre større skade.

- Det var spildt inde i bygningen, intet var løbet ud, så der var ingen fare for omkringliggende bygninger eller noget. Og der var ingen, der kom til skade. Virksomheden fik nogle stænk på nogle af maskinerne, som de skal have renset af, og så forventer jeg, at de kan køre videre igen, siger indsatslederen.