Østjysk opkomling vil udnytte medvind fra VM

Søren Klausen, der er team manager for det blandede Silkeborg- og Aarhus-hold Jutland Vikings, håber, at VM kan være med til at skabe øget opmærksomhed for sporten i det østjyske. I Silkeborg Skøjteløberforening er forventningerne lidt mere afdæmpede

4. maj 2018, 17.22

- Jeg har købt billetter til alle de dage, Danmark spiller. Indtil videre er det desværre kun til de indledende kampe, men jeg har købt syv dagsbilletter. Jeg har brugt alle mine egne sparemidler på det, griner team manager Søren Klausen, der her står foran 1. divisionsholdet. Foto: Simo Klok

Oprykningsdrømme Det er ikke kun i Herning og nærmeste omegn, at det kommende A-VM i ishockey vækker enorm glæde.

Det gør det også lidt længere østpå, hvor ishockeyklubberne fra Silkeborg og Aarhus de seneste sæsoner er gået sammen om et fælles eliteprojekt under navnet Jutland Vikings.

I denne sæson blev det relativt nye ishockeyhold nummer to i 1. division - efter blandt andet at have slået Hernings andethold i semifinalen - og inden for de kommende år drømmer Jutland Vikings om at skaffe nok midler til at komme op i ligaen.

I den forbindelse passer det folkene i klubben helt perfekt, at VM i 2018 skal spilles i det midtjyske.

- Det er en fantastisk mulighed for at skabe yderligere opmærksomhed i lokalområdet i forhold til den sport, vi elsker og selvfølgelig i relation til det projekt, som vi har sat i søen med henblik på at have et elitehold i det østjyske, siger Søren Klausen, der er team manager for Jutland Vikings.

En kæmpe gave

I foråret kunne den Silkeborg-baserede ishockeyleder mærke, at opmærksomheden omkring ishockey i området blev langt større i takt med, at Jutland Vikings kom frem til finalen i kampen om 1. divisionstitlen.

Og det kommende verdensmesterskab skal være med til at forøge den medvind.

- Det falder rigtig godt sammen med den sportslige succes, vi har haft i år. Vi har kunnet mærke en voldsom stigning i interessen her sidst på sæsonen. Både i forhold til tilskuere og sponsorer.

- Det er en kæmpe gave for os på alle måder, og det er noget, vi bestemt skal kapitalisere på og drage fordel af i forhold til at styrke sporten, siger Søren Klausen.

Han er spændt på at se, hvor meget VM kommer til at kunne mærkes i en by som Silkeborg - selv om kampene spilles i Herning.

- Jeg er sikker på, at ishockey kommer til at komme på manges læber den kommende tid. Det er jeg slet ikke i tvivl om.

- Det bliver ikke til at opdrive en overnatningsmulighed inden for 50 kilometers afstand. Det kommer vi til at mærke, og vi er bare glade for, at det kan være med til at støtte op under det projekt, vi har gang i. Vi får simpelthen åbnet flere øjne for sporten, siger Søren Klausen.

På det personlige plan ser han også meget frem til det kommende VM, som han skal være trofast tilskuer til.

- Det sker nok kun én gang i min tid, at vi får så stort et arrangement i Danmark. Og at det så ovenikøbet nærmest bliver i baghaven er helt perfekt, siger Søren Klausen.

Søgning på firmaevents...