Landsholdet havde titelbejler på krogen: Jeg er kun skuffet over resultatet

Det danske landshold havde længe kurs mod et stort resultat og skabte også flest chancer. Men Belgien var skarpest. Danmark skal nu vinde over Rusland

17. juni 2021, 22.57

Skuffelsen er ikke til at overse, da anfører Simon Kjær og målscorer Yussuf Poulsen takker for opbakningen til de mange danske tilskuere i Parken. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FODBOLD Verdens nummer ét, VM-bronzevinder fra 2018 og EM-titelbejler.

Der klæber flere store prædikater til Belgiens stjernespækkede mandskab, men torsdag aften var belgierne på hælene.

I 45 minutter blev favoritterne most af et højenergisk dansk landshold, der kæmpede som besatte for at give sig selv og nationen sejr, oprejsning og glæde ovenpå en slem forskrækkelse i lørdags.

De rød-hvide førte 1-0 ved pausen, men endte med at tabe 1-2 - på trods en skudstatistik der sagde hele 22-6 i dansk favør.

- Jeg er kun skuffet over en eneste ting, og det er resultatet. Det var vanvittigt, at vi ikke fik noget ud af denne kamp, siger landstræner Kasper Hjulmand efter opgøret i Parken.

Læs også
Klappeminut gjorde indtryk på Braithwaite: Jeg er stolt af hele Danmark

Hjulmand: Fuld pedal fra start

Det lugtede af så meget mere, da Yussuf Poulsen bragte Danmark på 1-0 efter bare halvandet minut. Pierre-Emile Højbjerg opsnappede en dårlig aflevering fra den belgiske forsvarer Jason Denayer, og Poulsen rykkede sig fri og fik bolden, hvorefter Leipzig-angriberen knaldede den i nettet.

Parken eksploderede i en jubel, der gav øl-skvæt i tastaturet hos de fleste pressefolk, men hvad gjorde det?

Stormløbet fortsatte i minutterne derpå, men aftog dog som halvlegen skred frem.

- Den bedste måde at tage al den energi fra tilskuerne og følelserne og få den ned i benene er at give den fuld pedal fra start, siger Kasper Hjulmand.

Belgierne sendte verdensstjernen Kevin De Bruyne ind fra anden halvlegs start, og senere fulgte topspillere som Eden Hazard og Axel Witsel.

De bidrog til, at opgøret skiftede karakter. Og de viste klasse i de afgørende sekvenser.

- Det er jo to genialiteter af Kevin De Bruyne, vi taber på, pointerer Hjulmand.

De Bruyne var oplægger til 1-1-målet, som kom efter en dansk fejlkæde, og han scorede selv til 2-1 med et flot drøn fra feltkanten efter et belgisk mønsterangreb.

Danskerne havde også i anden halvleg chancer nok, men skarpheden i sidste aktioner - både afslutninger og afleveringer - var ikke på belgisk niveau.

Læs også
Se karaktererne: Yngstemanden var bedst

Komet: Vi leverede godt arbejde

En af de aktører, der var med i mange af de danske chancer, var den bare 20-årige Mikkel Damsgaard. Han spillede ubekymret fra første fløjt, og sådan havde han også besluttet at spille kampen.

- Det handlede egentlig bare om, at vi skulle bruge alle følelserne til at gå ud og fyre den af, og det, synes jeg, at vi gjorde som hold. Vi kunne godt have fået mere ud af det, men jeg synes, vi kæmpede meget for hinanden og leverede et rigtigt godt stykke arbejde, siger Mikkel Damsgaard.

Nederlaget betyder, at Danmark er sidst i gruppe B med nul point efter to kampe, da holdet overraskende tabte til Finland i lørdags efter den voldsomme oplevelse med Christian Eriksen.

- Det irriterer mig grænseløst, at vi ikke vandt den første kamp mod Finland. Det er jeg stadig sikker på, at vi kunne have gjort. Det er surrealistisk, at vi står med nul point - også med de stats, der har været i kampene, siger Kasper Hjulmand.

Danmark er nu tvunget til at slå Rusland på mandag, hvis holdet vil videre fra puljen.

Det kan stadig ske fra andenpladsen. Hvis Danmark slår Rusland, og Finland taber til Belgien, vil både Finland, Danmark og Rusland have tre point, og så er det indbyrdes opgør, der afgør placeringen. Her vil Danmark stå bedst i tilfælde af en tomålssejr. Men sågar en étmålssejr kan også være nok, hvis Finland lider et større nederlag end Danmark til Belgien.

- Vi samler os og gør os klar mod Rusland. Vi er ikke færdige i denne turnering, og vi angriber igen, fastslår Kasper Hjulmand på pressemødet efter kampen.

Der var godt med kærlighed til Christian Eriksen fra tribunerne. Adskillige tifoer var dedikeret det danske offensiv-es, som ligger på Rigshospitalet efter sit pludselige hjertestop i kampen mod Finland. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indlæser debat...