Efterskoleelever er vendt tilbage og planter træer for fællesskabet

Eleverne på Nøvlingskov Efterskole har plantet træer for at markere, at de er vendt tilbage til skolen og det savnede fællesskab

16. marts 2021, 13.01

Bag træets lidt sølle ydre gemmer der sig et prinsessetræ, og derfor er »Askepot« et passende navn. Det mener i hvert fald de tre piger, der har sat træet i jorden. Fra venstre er det Mathilde Dahl Nielsen, Sanne Flarup og Sarah Løgager Holst-Pedersen. Foto: Privatfoto

SKIBBILD-NØVLING Nøvlingskov Efterskole summer igen af liv og begejstring hos eleverne, som har fået lov til at vende tilbage efter to lange måneders nedlukning. Det blev fejret i forrige weekend med spader og kreativitet.

I skolens skov med mountainbikebane og vandrestier er der nogle bare pletter, og her har eleverne plantet og navngivet deres egne bøge- eller egetræer. Det betyder, at træer med navne som »The NOAK-Tree«, »Eglisabeth« og »Børge Bøg« nu er sat til at vokse i skovbunden som et symbol på fremtidshåb efter en hård ventetid derhjemme foran skærmen og langt væk fra fællesskabet.

- At plante et træ er en fin måde at se ind i fremtiden på. Det kræver tålmodighed at vente på væksten, og måske bliver det andre end én selv, der får størst glæde at træet om nogle år, siger Anton Vestergaard fra Aulum, der er elev på efterskolen.

- Men det er måske også meget efterskoleagtigt, at man godt gider gøre noget for andre og ikke kun tænker på sig selv. Og i øvrigt tror jeg, at vores gennemtestede næsebor også har godt af lidt frisk skovluft, tilføjer han.

Piet Hein på ordet

Træerne har efterskolen fået doneret fra Højmose Planteskole i Spjald, der gerne ville bidrage til at fejre genåbningen for de vestjyske efterskoler.

Lærer på Nøvlingskov Efterskole, Carsten Vestergård, glæder sig over donationen og over elevernes engagement i idéen.

- Vi valgte simpelthen at tage Piet Hein på ordet, når han i digtet siger, at »du har del i en fremtid og for den skal du plante et træ«, siger Carsten Vestergård.