Det her virker som en fejltagelse hr. borgmester: Hvad foregår der her

Udgivet:30. september 2022, 11.57

Læsetid:2 minutter

Ulrik Trane er partner i optiker­butikken Thiele, som i flyttede ind i Strøgcentret for et lille år siden. Foto: Privatfoto

Af Ulrik Thrane. Gudenåvej 58 Bjerringbro, partner i Thiele og tidligere formand for Ikast Byliv

STRØGCENTRET Efter at have set initiativtagernes flotte visualisering og læst om et enigt byråds positive modtagelse af oplægget til operation facelift af Strøgcentret i Ikast, blev mine to kompagnoner og jeg enige om, at i dette center skulle vores Ikast-afdeling drives fremadrettet.

Vi gennemførte således en millioninvestering og åbnende ny butik på Strøget 10 i november måned i tillid til, at det nye flotte fremtidssikrede center var på plads i løbet af 2022.

Stor er derfor min forundring over, hvordan man fra politisk og forvaltningsmæssig side har formået at lave løb på stedet i fem kvartaler. Det er ikke det, jeg oplevede, dengang jeg boede i kommunen.

Her red man samme dag, som man sadlede og var kendetegnet ved en smidig og dynamisk måde at håndtere tingene på.

Endnu større er min forundring over, at man fra kommunens side har valgt helt at lade hånt om den halve snes frivillige ildsjæle, som har arbejdet med dette projekt i fire år, for igen at få Ikast til at ophæve tyngdeloven og humlebien til at flyve. Som man har gjort det med gågadeoverdækningen, med Stadome, den international skole og IB-gymnasium, Hjertet, ISI, Sportscenter Ikast og top-ligahold i fodbold og håndbold.

Som jeg har forstået det, er valget faldet på et projekt, som initiativtagerne i Ikast Bymidte er lodret modstandere af. Et projekt udarbejdet af HedeDanmark. Jeg driver til dagligt brilleforretning i Viborg, hvor Hedeselskabet har haft til huse siden Enrico Dalgas, og mig bekendt er det ikke ligefrem indretning af kommercielle shopping-centre, der er deres kernekompetence. Jeg synes, det er uklogt ikke at lytte til folk som Dion Eriksen, Anders Hust og Jens Poulsen fra arbejdsgruppen. De har drevet eller driver alle store succesfulde detailkæder i ind- og udland og ved om nogen, hvad der rører sig nu og i fremtiden.

Det her virker som en fejltagelse hr. borgmester, og du er som byens førstemand ansvarlig for at få sagen tilbage på sporet.

Som gamle Bording-drenge ved vi jo, at man aldrig skal være bleg for at erkende en fejl. Det er først angribeligt, hvis man ikke gør noget for at gøre skaden god igen.

Indlæser debat