Et nyt byråd uden fornyelse og med de samme gamle målsætninger

Udgivet:22. november 2021, 12.23

Læsetid:2 minutter

Knud Nielsen. Foto: Pr-foto

Af Knud Nielsen. Nørreåvej 11 Sunds, folketingskandidat for Nye Borgerlige

KOMMUNALVALG Fornyelse af den førte politik i Herning Byråd kommer ikke til at ske med det Venstre-dominerede byråd, som blev resultatet af kommunevalget 2021.

De borgere, som havde håbet på et løft af ældreplejen, de svage og udsatte grupper samt vores skolebørn, kommer til at vente mindst fire år mere, før der sker noget for alvor.

Det må klart være konklusionen, efter at have hørt på de visioner, som Venstre bragte til torvs under kommunevalget. Venstre har valgt at satse på vækst frem for velfærd, fabrikker frem for plejehjem og kultur og events frem for ordentlige skoler og undervisning til vores skolebørn.

Jeg havde i mit stille sind håbet, at selv Venstre kunne indse, at kvalitet er bedre end kvantitet, men der hersker åbenbart et ønske hos Venstre om at blive større, og at alt stort er godt; så vokser pengetræerne nemlig frem og frembringer en regn af guld til alle borgere i kommunen.

Jeg tror desværre bare, at den regn udebliver, og flere årgange af vores ældre er døde, og alt for mange af vores børn for længst er ude af skolen, før det begynder bare at fugte lidt fra de omtalte pengetræer. Taget i betragtning af, at Venstre i mange år har brugt penge på events, kultur, industriudvikling med mere, er der stadig ikke penge til kerneområderne, så det har urimelig lange udsigter.

Medicinen her og nu er en klar omprioritering af ressourcerne til fordel for de svage. Så må eventmagerne, kunstnerne og erhvervsliv og den stadige voksende offentlige sektor slå bremserne i og nøjes, indtil de vigtige kerneområder er blevet tilgodeset og opgraderet til en værdig standard.

Men borgerne har talt, og de næste fire år bliver desværre en ørkenvandring for mange ældre, børn og nødlidende. Så lyset i mørket må være, at der inden to år kommer et folketingsvalg, som forhåbentligt vil rykke balancen fra venstre mod højre, og at Nye Borgerlige vil få så megen indflydelse på Borgen, at det smitter af på kommunalpolitikken via lovgivningen.

Et slag er tabt, men det betyder ingenlunde, at hele krigen er tabt. Vi vil ufortrødent stå vagt og kæmpe for borgernes ret til selv at bestemme over deres liv, penge og land. Herning - byen, hvor borgeren er i centrum, kommer til at vente på et nyt byråd.