To små piger fik hjælp via sandkasselegen

Rikke Keller-Borgs to døtre, Sophia på 10 og Emilie på 12 år, har begge været i et sandplayforløb, og Rikke Keller-Borg tøver ikke med at anbefale det til andre

22. oktober 2017, 14.06

Et billede af Sophias opstilling i sandkassen, første gang hun var til sandplay. ? Foto: Privatfoto

I 2015 udviklede Rikke Keller-Borgs ældste datter Emilie en svær angstlidelse, som gik hårdt ud over familielivet og i særdeleshed Emilies to år yngre søster Sophia.

Angstlidelsen gav sig blandt andet udslag i, at Emilie var bange for at Sophia ville smitte hende, så Emilie kom ned på Sophias niveau rent fagligt i skolen. Hun kunne ikke være i rum med Sophia, for hun kunne ikke indånde den samme luft som hende. Hun nægtede at røre ved noget, Sophia havde rørt ved, og hun undgik øjenkontakt med søsteren. Hun ville sågar ikke betræde gulvet eller hoppe på trampolinen uden poser på fødderne - strømper var ikke nok, da de jo var blevet vasket sammen med Sophias tøj.

Det var en dybt alvorlig lidelse, som hun naturligvis kom i lægelig behandling for, men det hjalp ikke umiddelbart Sophia.

- Sophia var ulykkelig. I lange perioder troede hun, at det var hendes skyld, og det hjalp ikke, at vi sagde til hende millioner af gange, at det ikke var hende, der var noget galt med, men at det var Emilie, der var syg, fortæller Rikke Keller-Borg.

Børn med udfordringer...