Sportschef vil have en spiller mere

FCM-kvindernes sportschef, Hans Peter Riis, regner med at tilknytte endnu en spiller til truppen, der vendte tilbage fra ferie i torsdags

Udgivet:21. juli 2013, 11.13

Læsetid:2 minutter

Tom Laursen. FCM-spillerne var på løbetur i torsdags på første træningsdag efter ferien. Endnu en spiller kan dukke op i truppen snart

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

Kun 13 spillere har FC Midtjylland på kontrakt til den kommende sæson i kvindernes håndboldliga. Det er mindst en for lidt, mener sportschefen.

- Vi har 10 markspillere og 3 målvogtere. Man bør normalt have 12-14 markspillere, når man både spiller Champions League og i den hjemlige turnering. Men det har vi ikke økonomi til, siger sportschef Hans Peter Riis.

Fire spillere er rejst siden sidste sæson. Maibritt Kviesgaard er skiftet til Team Esbjerg, Mathilde Neesgaard til Ringkøbing, Natascha Ohlendorff til SK Aarhus og Gitte Brøgger Led er stoppet.

Venstrehåndet bagspiller

Eneste tilgang er landsholdsspilleren Stine Jørgensen fra Aalborg DH.

- Vi går efter en spiller mere. Jeg vil hellere hente en spiller, der har det rette niveau, end to der ikke har det. Vi vil helst have en venstrehåndet bagspiller, men de hænger jo ikke på træerne, understreger han.

FCM er blevet tilbudt flere spillere fra agenter, der gerne vil hjælpe spillere videre. Men den rette spiller til den rette pris er ikke i sigte endnu.

- Vi er jo ikke de eneste, der søger en venstrehånd. Randers og Team Tvis Holstebro jagter jo begge et førstevalg til højre back endnu, pointerer Hans Peter Riis og oplyser, at FCM søger vidt omkring.

- Vi har kigget på spillere fra både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, siger han.

To unge træner med

I første omgang træner to unge spillere fra klubbens egen avl med førsteholdstruppen.

Det er højre fløjen Kristina Sommer og bagspilleren Amalie Risom.

Førstnævnte kan tænkes at komme på kontrakt og blive fast gardering for landsholdsspilleren Trine Østergaard på højrefløj.