Dyr dukkert for FCM’s søsterklub: Brentford taber milliard-kampen

Målmand David Raya droppede på vild frisparksscoring i den forlængede spilletid, og Brentford må tage en sæson mere i den næstbedste række

4. august 2020, 23.24

Fulhams spillere jubler over målet til 2-0. Det blev sat ind af venstrebacken Joe Bryan (t.h.) efter flot kombinationsspil. Backen scorede også det første mål - det skete direkte på frispark. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Verdens økonomisk set vigtigste fodboldkamp endte i dyb skuffelse for FC Midtjyllands engelske søsterklub, Brentford FC.

170 millioner engelske pund - svarende til 1,4 milliarder danske kroner - og en plads i Premier League stod på højkant, da Brentford tirsdag aften spillede playoff-finale på Wembley mod deres lokalrivaler fra det vestlige London, Fulham FC.

Brentford tabte 1-2 efter forlænget spilletid. Den ordinære tid endte målløs.

Begge Fulhams mål blev scoret af venstrebacken Joe Bryan, der ellers kun havde scoret ét mål i hele sæsonen før playoff-finalen.

Det første faldt direkte på frispark i sidste minut af den forlængede spilletids første halvleg. Fra små 30 meter valgte Joe Bryan at høvle et skruet spark i nettet ved nærmeste stolpe, mens alt og alle - og ikke mindst Brentfords målmand - ventede et indlæg. Det var forrygende sparket, men også et fælt drop af David Raya i Brentford-målet.

Tre minutter før tid øgede samme Joe Bryan til 2-0 på et flot kontrastød, hvor han spillede bande med blandt andre ligatopscorer Aleksandar Mitrovic.

- Jeg er ikke helten. Alle dem - fans og folk omkring os, der har været med hele sæsonen - er, sagde Fulhams dobbelte målscorer, Joe Bryan, til Sky Sports efter sejren og oprykningen.

Danske Henrik Dalsgaard reducerede i dommerens sidste tillægsminutter, men Brentford nåede ikke at komme til flere målchancer derefter.

I de ordinære 90 minutter formåede klubben med den store danskerkoloni aldrig at udfolde det flotte offensive spil, som holdet har henrykt fodboldfans med hele sæsonen.

Tværtimod blev det en nervøs og chancefattig affære, hvor Fulham var en anelse bedre det meste af aftenen.

Med sejren er Fulham tilbage i Premier League efter bare ét års fravær. Brentford må til gengæld tage mindst en sæson mere i The Championship.

- Selvfølgelig er det hårdt, når man taber en finale efter en tæt kamp, men jeg er ekstremt stolt af mine spillere, siger Brentfords cheftræner, danske Thomas Frank, ifølge BBC efter kampen.

- Vi er gået fra at være et midterhold til at være det tredjebedste i tabellen. Vi er marginaler fra en plads i Premier League, og det er en stor bedrift for en klub som vores, siger danskeren i nederlagets stund.

Imponerende udvikling

Brentford FC ejes af den engelske rigmand Matthew Benham, der også er hovedaktionær i FC Midtjylland.

Klubben har desuden FCM’s formand, herningensiske Rasmus Ankersen, som en af sine to sportsdirektører. Englænderne Cliff Crown og Nity Raj sidder i bestyrelsen hos såvel FCM som Brentford.

Der er syv danske spillere i førsteholdstruppen - heriblandt profiler som Christian Nørgaard, Mathias Jensen, Henrik Dalsgaard og den tidligere FCM-spiller Emiliano Marcondes.

Brentford har trods nederlaget gennemgået en imponerende udvikling som klub. For bare 11 år siden spillede holdet i den fjerdebedste engelske række, og for seks år siden rykkede Brentford op fra det tredjebedste niveau til The Championship.

Klubbens spillerbudget er vokset markant i de seneste år, men det hører angiveligt stadig til omkring den nederste tredjedel af den næstbedste engelske række.

I den kommende sæson rykker klubben ind på et nybygget og topmoderne stadion, Brentford Community Stadium.