Julen har bragt ...

Udgivet:07. december 2022, 09.33

Læsetid:1 minut

Jeanette Kæseler Hoffmann. Foto: PR-foto

Af Jeanette Kæseler Hoffmann. Ågårdsvej 58 Vildbjerg, 1.suppleant for Socialdemokratiet Herning

2 måneder siden

HØJTID »Julen har bragt velsignet bud. Nu glædes gamle og unge.« skriver Christoph Ernst Friedrich Weyse/B.S. Ingemann så smukt i deres julevise.

… men glæden for vores børn, ældre, syge og handicappede er til at overskue. Endnu engang må vi erfare, at som bosiddende i Herning kommune, så er de mennesker som ikke giver et økonomisk afkast HER OG NU, desværre kategoriseret som en udgift. Udgifter skal vi rette op på, og det gøres bedst ved endnu engang at pålægge umenneskelige besparelser på netop deres områder.

Jeg undres over vores umiddelbart kommunale økonomiske logik: De områder, der har brug for mest hjælp, må være der vi kan opnå størst besparelser!

Hvordan kan man ikke se, at små besparelser på menneskelig værdi, har store økonomiske og menneskelige konsekvenser, som i sidste ende havner som kommunale udgifter, blot i en anden kasse?

Imens flere af os så småt er ved at drosle ned i tempo, gøre os klar til jul og ser frem mod ferie og familietid, går rigtig mange mennesker i Herning kommune desværre på ferie med en gnavende usikkerhed i kroppen, for hvad vil det kommende år bringe af yderligere forringelser på netop deres område?

Som redaktør Vibeke Larsen så fint skrev i sidste uges standpunkt, så har vi alle brug for julelys i mørket, og derfor vil jeg lade mit ønske og håb for kommunens fremtid, beskrives via Rasmus Seebachs tekst i »Lille store verden«:

»Det det der er med december, der får mig til at tro på, at der kan være håb selv for mennesker, når vi gør alt for dem vi elsker, engle daler ned for jeg tror, at hvis vi finder fred på vores jord, så bli´r det nok til jul«

Indlæser debat