Ulvecirkus

6. marts 2020, 10.24

Foto: Adobe Stock Photo

GYS Ulveelskerne priser ulven i høje toner og klapper i hænderne jo flere af bondens og naturens dyr, de maltrakterer og æder. Her er en frisk historie fra Tyskland, nærmere betegnet i et cirka 5000 hektar stort skovområde mellem Wolfsburg og Magdeburg i det gamle Østtyskland. Her blev der for 18 år siden udsat 18 muflonfår. Disse var i 1917 blevet til cirka 160-180 individer. Disse smukke dyr - blandt andet kendt for vædderens store buede horn - blev passet og plejet og fodret sammen med kronhjort, vildsvin og dåvildt.

Menuen bestod årligt af cirka 50 tons roer, 50 tons majsensilage og 30 tons kærnemajs, så alle dyr og mennesker var glade og tilfredse.

Muflonfåret er kendt for - ved fare - ikke at flygte, men de samler sig i en klump og afventer.

Nu er ulvebestanden i Tyskland ved at gå grassat - blandt andet med dobbelt-reproduktion i for eksempel Sachsen, så da ulvene spottede muflonerne blev hele bestanden ædt i løbet af seks til otte måneder fra efterår 2017 til forår 2018. Man bedes bemærke, at det ikke var 30 eller 60 procent der blev ædt - det var 100 procent.

Muflonerne var de lavthængende frugter, der blev plukket.

Disse ulve, som altså ikke er ulve, men hybrider, tager for sig af retterne, således at naive og godtroende mennesker, der savner lidt spænding i tilværelsen, kan få sig et lille gys i ny og næ.

Jeg vil i øvrigt bedømme, at det ikke varer længe før den tyske ulvehybridpopulation bliver ramt af sygdom, enten skab eller parvovirus - simpelthen på grund af alt for mange pr arealenhed.