Ansvarlighed for mennesker

13. januar 2022, 11.41

Foto: Adobe Stock Photo

MIDLER Til Bente Lysgaard Mikkelsen.

Jeg har med interesse læst dine læserbreve i Herning Folkeblad. Der har jeg fundet ud af, at du vist har behov for lidt opdatering.

Du bor i en almen bolig. Ideen om disse blev lovfæstet ved Kanslergadeforliget 1933. Statsminister Stauning, Socialdemokratiet.

Du modtager din velfortjente folkepension. Denne blev indført i 1956 af en socialdemokratisk regering. Venstres reaktion: Hvor skal pengene komme fra.

Hvis du ikke har anden indtægt end folkepension, kan du også få boligstøtte. Indført i 1966 af Kragregeringen i 1966.

Så skriver du, at du ikke har tillid til Socialdemokraterne.

Venlige Pape fra Det Konservative Folkeparti kan ikke sige andet end skattelettelser. Mest til de rige forstås. Det er en rigtig dårlig idé, nu hvor der skal bruges store summer til den grønne omstilling.

Måske har Pape tænkt sig, at de mindst bemidlede skulle betale hele regningen. Og at de rige kan bruge deres skattelettelser til at flyve verden rundt og derved skabe mere forurening.

Den største politiske skandale i nyere tid var, da skatteinddrivelsen blev flyttet fra kommunerne til staten under statsminister Lars Løkke, Rasmussen og skatteminister Kristian Jensen fra Venstre. Den blev flyttet i forbindelse med kommunalreformen.

Der blev fyret meget veluddannet mandskab i blind og naiv tillid til, at de digitale systemer let kunne klare dette arbejde. Der fosser penge ud af statskassen og mange danskere, der skylder staten penge, betaler ikke, for der er ingen pantefoged eller anden konsekvens. Hvor stor danskernes gæld til det offentlige er kan man vist kun gætte på.

En anden katastrofe fra blå side er de ulyksalige to procent besparelser, som har hærget flere steder og især i hospitalsvæsenet. De blev indført i 2002 af Fogh-regeringen. Disse besparelser blev camoufleret som effektiviseringsbidrag. De er skyld i personalemanglen på hospitalerne, hvor mange har søgt andetsteds hen, og de tilbageblevne løber alt for stærkt. Som opdateret må du vide, hvordan det står til på hospitalerne og i kommunernes hjemmepleje. Den socialdemokratiske regering er ved at rette op på dette, men det vil kræve lang tid og mange resurser.

Indlæser debat