Jubilar bag stort corona-legat

80.000 kroner til en eller flere corona-ramte foreninger

28. oktober 2020, 09.42

Brande Old Boys har gennem årene stået for en lang række arrangementer, hvoraf flere har kastet et overskud. Blandt aktiviteterne er Brande-mesterskabet i indefodbold. Indtjeningen har medført, at foreningen i jubilæumsåret nu er i stand til at række en økonomisk hjælpende hånd til andre foreninger, der har haft det vanskeligt under coronaen. Foto: Flemming Hansen

BRANDE Næste år fylder foreningen Brande Old Boys 80 år.

I forbindelse med den runde dag er »de gamle drenge« på banen med et ekstraordinært legat - et såkaldt corona-legat, der kan søges af alle idrætsforeninger med adresse i den tidligere Brande Kommune.

Legatet er på 80.000 kroner.

Baggrunden for legatet er, at mange idrætsforeninger har været ramt af nedlukninger og restriktioner på grund af corona i det forløbne år. Blandt andet har en del foreninger været tvunget til at stille deres aktiviteter i bero i kortere eller længere perioder som følge af pandemien.

Det har så også betydet, at der er flere, der på den baggrund har mistet medlemmer og dermed faste indtægter.

Udfordringerne for foreningslivet er ikke blevet mindre efter fredagens nedlukning af alle turneringsaktiviteter for seniorer i foreløbig fire uger.

- Old Boys har ikke været så hårdt ramt økonomisk som andre foreninger, da vi har kunnet gennemføre de fleste af vores aktiviteter, lyder det fra Old Boys-formand Mikael Lund, der af samme grund heller ikke har søgt om økonomisk hjælp fra de hjælpepuljer, der er blevet udbudt af DIF og DGI.

- Det har vi undladt ud fra den betragtning, at der var mange andre foreninger, der havde større behov for en økonomisk håndsrækning end os, forklarer Mikael Lund.

Fordelingen af corona-legatet vil blive afgjort på Old Boys generalforsamling i slutningen af februar.