Byg en jysk parallelmotorvej

7. januar 2021, 16.53

Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Steen Brogaard

TRAFIK Grundfos, Danfoss, Jysk, Dansk Metal, Dansk Industri, JP Group, Arla, Danish Crown, Bestseller og mange andre slår nu et bemærkelsesværdigt fælles slag for, at vi politikere tager stilling til linjeføring og igangsætning af den jyske parallelmotorvej - også kaldet Hærvejsmotorvejen. Det er ikke hverdagskost at se en sådan klar og kraftfuld fælles appel fra virksomheder og fagbevægelse.

Men deltagerne i appellen har erkendt behovet for at bygge en ny motorvej mellem Haderslev i syd og Sønderup i nord, via Billund, Pårup og Viborg for at understøtte produktionen, beskæftigelsen og udviklingen i Jylland - »Danmarks fabrik«. Det handler om at fremtidssikre vejkapaciteten nord-syd i Jylland, sikre fornyet udvikling længere mod vest og nord, sikre kortere transportvej, og aflaste flaskehalsen ved Vejlefjordbroen. Et projekt der gør Danmark rigere og fremmer fremtidens grønne transport.

Anlæggelse af en jysk parallelmotorvej er derfor et af de afgørende elementer i den brede trafikaftale, der ventes indgået i 2021. Men projektet kan ikke stå alene. Vi skal også snarest realisere de andre hastende trafikale hængepartier landet over. Tak til erhvervslivet og fagbevægelsen for usædvanlig klar tale om denne vigtige sag. Den jyske transportkorridor skal fremtidssikres.