Kendt vejrvært til Kibæk

Udgivet:14. januar 2022, 10.08

Læsetid:1 minut

Michael Jarnvig holder foredrag. Foto: Pr-foto

KIBÆK Den første sognehusaften i år i Assing Kirkes Sognehus bliver med meteorolog og vejrvært Michael Jarnvig torsdag 27. januar. Han vil tale ud fra emnerne klima og kristendom.

Mange ville måske mene, at klima handler om videnskab, og kristendom om tro. Derfor burde de to størrelser ikke have så meget til fælles. Og klimaforandringer handler om videnskab og politik. Derfor skulle kristendom også gå udenom her.

Men Jarnvig mener, at det kristne livssyn skærer lige ned gennem klimadebatten, og at man ikke kan være ligeglad med klimaforandringerne, hvis man samtidig mener noget med sin kristne tro.

I foredraget vil DR-vejrværten kort fortælle om, hvad klimaforandringerne går ud på, hvad der forårsager dem, og hvad man kan gøre ved dem. Vigtigst er nok konsekvenserne for verdens befolkning. Det er ifølge en pressemeddelelse ikke et indviklet, højtravende videnskabeligt foredrag, men en øjenåbner for almindelige mennesker om, hvorfor vi skulle tage spørgsmålet mere alvorligt, end vi gør nu.