Danmarks oprindelige grønne parti

15. september 2021, 12.10

Kim Durup. Foto: PR-foto

MILJØ Det Konservative Folkeparti er Danmarks oprindelige grønne parti. Derfor er det også kun naturligt, at vi er partiet, der bringer den grønne omstilling ned i øjenhøjde og gør den brugbar for både private og erhverv.

Vores lokale virksomheder gør en dyd ud af at tilvælge miljøet og pleje en grøn profil. Langt hen ad vejen er det virksomhederne i vores områder, der bærer udviklingen, mens vi i det offentlige kommer halsende efter dem med lovprisninger og gode intentioner.

Men med Det Konservative Folkeparti i byrådet får virksomhederne for første gang en seriøs medspiller inden for murene i det offentlige system. Vi skal tilbyde foreninger og virksomheder hjælp til finansiering i forbindelse med etablering af ladestandere, så hertil kørende erhvervsfolk kan få opladet deres elbiler.

Det er en udbredt misforståelse, at ladestandere opstillet i Herning Kommune er skabt for at tækkes herningenserne.

Ladestandere i Herning Kommune skal lige så meget være lettilgængelige for de erhvervsfolk, der besøger virksomhederne i kommunen og har brug for at lade deres elbiler, således at vi fortsat kan få skabt lokale arbejdspladser, der vækster.

Det er absolut ikke en offentlig opgave at stå for ladestandere, ligesom det heller ikke er det offentlige, der skal drive tankstationer. Det offentlige skal hverken finansiere dem eller sætte dem op. Men derfor kan vi godt give incitamentet og pladsen for at udbrede dem således, at ladeselskaberne og elbilsejerne slipper for hønen og ægget-diskussionen.

I dag er kun knap 32 procent af kommunens befolkning i en situation, hvor de kan få adgang til hjemmeladere, så der er godt brug for at hjælpe selskaberne ud over kanten.

Lige om lidt kommer Herning Kommunes første eldrevne busser. Dermed imødekommer vi ambitionen om en fossilfri offentlig sektor allerede nu. Men skal vi have borgerne til at lade bilen stå, og lade for eksempel cyklen transportere dem op til en banegård, stoppested eller lignende, skal vi også have disse steder bedre oplyst og i visse tilfælde videoovervåget.

Ingen har lyst til at stille deres cykel på banegården, hvis det er sikkert og vist, at den er stjålet, når man atter skal bruge den.

Det Konservative Folkeparti går ikke ind for videoovervågning som indgreb mod borgeren, men i netop dette tilfælde kan det give rigtig god mening.

Den grønne omstilling bør vi omfavne for både erhverv og private.

Det fortjener Herning, borgerne og alle.

Indlæser debat...