Bent Hansen er æresalumne 2021 på Aarhus Universitet

14. september 2021, 12.49

Tidligere regionsrådsformand Bent Hansen modtog en fornem hæder, da Aarhus Universitet fejrede 93-årsfødselsdag. Foto: Lars Kruse

ÆRESALUMNE I fredags holdt Aarhus Universitet sin 93-årsfødselsdag, og i den anledning blev der traditionen tro udnævnt årets æresalumne - en kandidat fra Aarhus Universitet, som har skabt positiv opmærksomhed omkring universitetet.

Årets æresalumne 2021 er cand.mag. Bent Hansen, tidligere regionsrådsformand og formand for Danske Regioner.

Bent Hansen har spillet en afgørende rolle for det danske sundhedsvæsen og har arbejdet for et stærkt samarbejde mellem Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Bent Hansen er kendt for en række store sygehusbyggerier, blandt andet Aarhus Universitetshospital, der er kåret som bedste universitetshospital i Danmark for 13. gang.

Førende i forskning

Bent Hansen spillede desuden en vigtig rolle, da det i 2012 blev besluttet, at Aarhus skulle være hjemsted for det første danske center for partikelterapi til kræftpatienter.

I dag er Dansk Center for Partikelterapi førende i at integrere forskning i den daglige patientbehandling i et tæt samarbejde med Aarhus Universitet.

Indlæser debat...