To aflysninger af fest for tidligere elever blev vendt til en positiv oplevelse

For andet år i træk måtte centerklasserne på Herningsholmskolen aflyse fest for tidligere elever, lærere og pædagoger. Men så fik festudvalget en god idé inspireret af TV Midtvests »Fotovognen«

3. april 2021, 11.59

Fotobussen er Herningsholmskolens centerklassers SFO-bus, som for en stund blev omdøbt til »Fotobussen«, da der skulle overrækkes Wall of Fame diplomer. Festudvalget var med på hele turen. Det er fra venstre Lisbet Riis med kameraet, Verner Østergaard, Marianne Davidsen med blomster og Marianne Damholt på knæ. Foto: Privatfoto

HERNING Aflysninger er aldrig rare. Slet ikke når de finder sted to år i træk. Det er tilfældet for elevfesten for tidligere elever, lærere og pædagoger i Herningsholmskolens centerklasser.

- I foråret 2019 blev festen holdt for 20. gang med omkring 110 deltagere. Alle sagde farvel og på gensyn i 2020. Men sådan gik det jo desværre ikke. Danmark blev lukket ned, ugen før festen skulle holdes, fortæller afdelingsleder på Herningsholmskolen Verner Østergaard.

På elevfestens Facebookside blev der travlhed: Hvad gør vi så? Hvornår kan vi så mødes igen? Bliver det så først i 2021?

- Vi skrev, at i 2021 kunne vi alle ses igen ..., siger Verner Østergaard.

Som man nok har regnet ud, blev festen heller ikke til noget i år.

- Og det er næsten ikke til at bære, når der er over 100 festglade elever, der kun venter på at komme til fest og til et gensyn med kammeraterne, siger afdelingslederen.

Men så fik festudvalget en idé af de bedre.

Første stop med Fotobussen var i Ikast på institutionen på Grundtvigsvej. Her fik Jesper Vendelbo Christensen, t.v., og Jacob Svarre overrakt blomster og Wall of Fame æresdiplomer. Foto: Privatfoto

Corona eller ej

En af de store begivenheder ved den årlige fest for tidligere elever, lærere og pædagoger er tildelingen af en plads i æresgalleriet Wall of Fame. Den gives til en eller flere personer, som har udmærket sig ved en fremtrædende indsats i Centerafdelingen.

Og den del af festen skulle modtagerne ikke snydes for - corona eller ej.

- Corona har lukket meget, men også åbnet for nye muligheder. Derfor holdt festudvalget et lille møde om, hvad vi kunne gøre corona-restriktionerne til trods. Og pludselig fik vi en god idé inspireret af TV Midtvest og »Fotovognen«, hvor journalisterne kører rundt og møder folk i de små byer, fortæller Verner Østergaard.

Centerklassernes SFO har sin egen lille bus. Den blev døbt »Fotobussen«, og så var festudvalget klar til at køre ud og overraske to tidligere elever i Ikast og en lærer i Hammerum, der var indstillet til Wall of Fame.

Live på Facebook

Efter flere møder i frikvartererne, var det hele parat: Skilte, blomster, taler, diplomer, champagne, musik og kransekager. Nu manglede blot invitationerne, som også annoncerede, at det hele ville blive vist online på Facebook, så alle kunne følge med.

- Vi indledte køreturen med en rundtur i Herning forbi bosteder for nogle af vore gamle elever, og så kan det nok være, at de begyndte at kommentere på Facebook: »Hovsa - I kom lige forbi, hvor jeg bor. Hvis det er mig, I søger, så bor jeg på Lindegårdsvej«, eller »Hej - vi er syv gamle elever, der ser det sammen på mit værelse på storskærm. Skål til jer«. Og så videre, og så videre, fortæller Verner Østergaard.

Tidligere lærer i Herningsholmskolens centerklasser, Jette Ulsøe fra Hammerum, fulgte med i Fotobussens tur rundt til tidligere elever og lærere på Facebook. Men det var først, da mobilkameraet blev sat til at vise den rute, bussen fulgte, at det gik op for hende, at hun selv var næste stop på vejen. Foto: Privatfoto

Ringede til Poul Nyrup

En mobiltelefon var placeret i forruden på Fotobussen, så den nemt kunne indstilles til at filme, enten hvad der foregik under kørslen, eller hvilken vej bussen kørte.

- Da vi nærmede os Ikast, kom der gang i de gamle elever i Ikast, som var blevet klar over, at besøget gjaldt én af dem. Jeg havde kontaktet bofællesskabet på Grundtvigsvej i forvejen og aftalt det hele med pædagogerne der. Derfor sad de alle i stuen og så os køre ad Grundtvigsvej. Pludselig holdt Fotobussen udenfor, og så kom alle de gamle elever ud, fortæller Verner Østergaard.

- Jacob og Jesper blev kaldt frem, og der blev holdt tale for dem om, hvilke fantastiske personligheder de er, og hvad de har bedrevet i deres skoletid på Herningsholmskolen - blandt andet at Jacob altid ringede til statsminister Poul Nyrup Rasmussen, hvis der var noget, han var utilfreds med, eller som han syntes ikke var i orden, fortæller han.

Surprise

Da æresdiplomerne var blevet overrakt til de to modtagere, var der champagne og kransekage til alle.

- Og inden vi drog af sted i Fotobussen igen, sagde Jacob: »Hvor bliver min mor stolt af mig, at jeg sådan er blevet Wall of Fame og skal have et billede på Wall of Fame-væggen på Herningsholmskolen«, genfortæller Verner Østergaard.

Fra Ikast gik turen mod Hammerum og tidligere lærer Jette Ulsøe.

- Jettes mand, Ole, var orienteret, så vi var sikre på, at Jette var hjemme. Hun sad i stuen og fulgte Fotobussen på Facebook, men vi vendte først mobilen i det øjeblik, vi kørte ned ad vejen til Jette og Oles hus, og så kunne Jette pludselig se, at vi var på vej til hende.

Så var der champagne og kransekage til alle. Afdelingsleder på Herningsholmskolen hælder op i de medbragte glas. Foto: Privatfoto

Overvældende seersucces

Det viste sig efterfølgende, at over hundrede tidligere elever og lærere havde fulgt Fotobussen og overrækkelsen af Wall of Fame æresdiplomer på Facebook.

- Vores succeskriterie havde været cirka 40, så det var ganske overvældende, fortæller Verner Østergaard.

- Den, der boede længst væk, opholdt sig på Bornholm. Ellers var der seere med fra Aalborg til Bov, fra Hvide Sande til Aarhus.

Livesendingen blev afsluttet med lodtrækning om fem billetter til elevfesten i 2022.

- For da må vi da kunne holde fest! siger Verner Østergaard.

Indlæser debat...