Retten i Herning går i nødberedskab fra fredag

Alt, der ikke er akut og samfundsvigtigt, bliver aflyst og udskudt til senere. Hold øje med e-boks

12. marts 2020, 10.26

Kun de mest nødvendige sager vil blive gennemført ved Retten i Herning. Der vil blive informeret på rettens hjemmeside samt i e-boks, hvis man er blevet indkaldt frem til 27. marts. Foto: Flemming Hansen

HERNING Retten i Herning lukker fra fredag og frem til 27. marts ned for alle sager, som ikke er presserende.

- Vi kommer til at varetage grundlovsforhør og fristforlængelser, og der er også nogle arrestantsager, som vil blive gennemført, lyder meldingen fra retspræsident Steen Friis Nielsen.

Til gengæld bliver der ikke gennemført civile sager, og fogedretten og skifteretten er også lukket.

- Øvelsen går på, at vi skal være så få som muligt, og der vil kun være et nødberedskab med hensyn til telefonopkald, siger Steen Friis Nielsen.

Han opfordrer folk, som skal vidne eller på anden vis har et ærinde ved retten den kommende tid, til at holde øje med deres e-boks og rettens hjemmeside, www.domstol.dk/herning.

- Vi skriver i e-boks til alle, som har været indkaldt. De skal nok få besked, siger Steen Friis Nielsen.

Han håber, at folk har forståelse for situationen og ikke ringer ind unødigt.

- Det skal kun være, hvis man har akutte, presserende og vigtige spørgmål omkring en sag. Ellers risikerer man at komme til at vente i en lang kø, siger retspræsidenten.

Torsdag fik retten en del opkald, og resten af arbejdsdagen går med at få gjort nødberedskabet klar til de kommende uger. Som nævnt er der varslet lukning foreløbigt til 27. marts. Medarbejderne ved Retten i Herning kommer så vidt muligt til at arbejde hjemmefra med sagsbehandlingen.

- Vi forsøger at give dem arbejdsopgaver med hjem, siger Steen Friis Nielsen.