Bål i haven gik galt: Pensioneret brandbil fik sin sidste opgave i Vildbjerg

Gløder fra et bål var mandag aften årsag til en brand på en privatadresse i Vildbjerg. Heldigvis stod der en brandbil i indkørslen

14. juli 2020, 09.32

Brand & Redning MidtVest blev ved 22.30-tiden mandag aften kaldt ud til en brand på Nylandsvej i Vildbjerg. Branden var opstået på grund af gløder fra et bål. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Der er bestemt ikke noget nyt i, at der opstår brande i private haver, når folk er mere ude om sommeren.

Hver sommer får Brand & Redning MidtVest blandt andet flere anmeldelser om brande, som er opstået på grund af ukrudtsbrændere.

- Ukrudtsbrænderen skal dog ikke have skylden denne gang, fortæller Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest.

Han var på vagt, da brandfolkene mandag aften rykkede ud til en brand på Nylandsvej i Vildbjerg.

Ifølge indsatslederen havde en familie på adressen hygget sig med bål i haven.

- Ved sengetid slukkede de bålet med vand, men af en eller anden grund er det ikke lykkedes. En glød er fløjet over i en brændestak, siger han.

Ilden spredte sig efterfølgende til rækværket og garagen, hvor flammerne fik fat i udhænget.

Nabo opdagede branden

Garagen er delt mellem to huse, men det var dog en anden nabo, som opdagede branden gennem sit køkkenvindue.

- Han løber over og banker dem op, og de får fat i hver deres haveslange, som de begynder at slukke branden med.

Da Brand & Redning MidtVest ankommer til stedet cirka klokken 22.30, er der kraftig røgudvikling, og dele af rækværket er brændt væk.

Derfor er der primært efterslukning tilbage for brandfolkene, der dog måtte tjekke garagen efter i hulrummene med termiske kameraer for at sikre sig, at det hele var helt slukket.

- Ejerne skal da have, at de havde gjort, hvad de kunne, inden vores ankomst, siger Peter Kristensen og fortsætter:

- Familien er vant til at rejse meget og lave bål. De havde fyldt bålfadet op med vand, og faren havde stukket en finger ned i vandet for at sikre sig, at det var helt slukket. Så bliver man ked af det, når man opdager branden nogle timer senere.

På trods af det indsatslederen beskriver som en omhyggelig indsats for at slukke bålet, opstod der dog alligevel en brand. Derfor bliver en 38-årig mand sigtet for ikke at passe på gløderne fra bålet.

En sidste tjans

I forbindelse med besøget på Nylandsvej, gjorde brandfolkene sig også en sjov opdagelse på adressen.

Her stod der nemlig en pensioneret brandbil fra en brandstation i Gilleleje. Den har familien ifølge indsatslederen købt for at rejse rundt i.

Og for at det ikke skal være løgn, fik den »personbilsagtige« redningsvogn også en rolle i forbindelse med branden.

- Manden tænkte, at den måtte have en brandslukker. Der stod et par pulverslukkere, så den fik sin sidste slukning i Vildbjerg. Jeg blev da helt rørt, fortæller Peter Kristensen, som tilføjer, at den ikke tog skade under branden.