Royalt babyboom: 12. oldebarn til dronning Elizabeth

En ny arving er født i det britiske kongehus. Prinsesse Beatrice, der er datter af prins Andrew, er nemlig blevet mor for første gang til en lille pige.

20. september 2021, 15.35

Prinsesse Beatrice blev gift med sin mand, 38-årige Edoardo Mapelli Mozzi, i sommeren 2020. Prinsesse Beatrice er den tiende i arvefølgen til den britiske trone. (Arkivfoto)

LONDON Endnu en arving er blevet føjet til den britiske kongefamilie.

Dronning Elizabeths barnebarn prinsesse Beatrice har nemlig født en lille pige, som dermed indskriver sig som monarkens 12. oldebarn.

Det oplyser hoffet i et opslag på det sociale medie Instagram.

Mens prinsesse Beatrice er blevet mor for første gang, så er det anden gang, at hendes mand, Edoardo Mapelli Mozzi, bliver forælder.

Den 38-årige britiske ejendomsrigmand med de italienske rødder har en søn fra et tidligere forhold.

- Babyens bedste- og oldeforældre er blevet informeret, og alle er glade for nyheden. Både prinsessen og barnet har det godt, oplyser det britiske kongehus.

Med den lille ny er der for alvor taget hul på prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzis "fælles eventyr", som parret omtalte før deres bryllup i sommeren 2020.

- Vi er begge meget glade for at begynde vores fælles eventyr. Vi kan ikke vente med at blive gift, skrev parret i et opslag på Instagram, hvor de offentliggjorde forlovelsen.

Den kongelige familieforøgelse kommer i kølvandet på tre fødsler i den britiske kongelige familie i 2021.

Prinsesse Beatrices søster, prinsesse Eugenie, fødte i februar sønnen August, som hun har fået sammen med sin borgerlige mand, Jack Brooksbank.

Måneden efter fødte dronning Elizabeths barnebarn Zara Tindall sit tredje barn, som hun har sammen med den tidligere rugbyspiller Mike Tindall.

Og i juni fødte så hertuginde Meghan, hustru til prins Harry, en lille pige. Det er parrets andet barn og lillesøster til toårige Archie.

Prinsesse Beatrice er den tiende i arvefølgen til den britiske trone, og den lille ny indtager således placeringen efter hende som nummer 11.

Prinsesse Beatrice er datter af dronning Elizabeths skandaleombruste søn, prins Andrew, og hans tidligere hustru, hertuginde Sarah, som blev skilt i 1996.

Prinsesse Beatrice har på mange måder ikke været nær så meget i offentlighedens søgelys som de mere fremtrædende medlemmer af kongehuset.

Hun arbejder i en stilling som leder for strategi og partnerskaber hos den amerikanske teknologivirksomhed Afiniti.

Prinsesse Beatrices fulde titel er Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Beatrice af York.

/ritzau/